ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Τίμησαν τη μνήμη του τελευταίου Αυτοκράτορα στο κάστρο Χλεμούτσι


“ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΕΙΑ 2016”
(06/06/2016 15:00)

Εκδήλωση αντάξια της δυναστείας των Παλαιολόγων πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο κάστρο Χλεμούτσι, ως ελάχιστος φόρος τιμής στον τελευταίο αυτοκράτορα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και τελευταίο κτήτορα του κάστρου, Κωνσταντίνο Παλαιολόγο.
Με πρωτοβουλία της
δημοτικής αρχής, η ΤΚ Κάστρου τίμησε τη μνήμη του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου με επιμνημόσυνη δέηση και αναφορά σε ιστορικά ντοκουμέντα που ανέσυραν από τη λήθη μοναδικές στιγμές εκείνης της εποχής.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης, Αθανάσιος, τέλεσε την επιμνημόσυνη δέηση και χαιρέτισε την εκδήλωση στη μνήμη του τελευταίου αυτοκράτορα, αναφερόμενος στο μεγαλείο και τη βαριά παρακαταθήκη που έχει αφησει στην ελληνική ιστορία η Βυζαντινή Αυτοκρατορία.
Μεστή και περιεκτική ομιλία στην ιστορική προσωπικότητα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου πραγματοποίησε ο συγγραφέας και εκδότης του περιοδικού «Άρδην», Γιώργος Καραμπελιάς, ο οποίος έχει ασχοληθεί σε βάθος με τη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο. Ο κ.Καραμπελιάς αναφέρθηκε στην παραμονή του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στην Πελοπόννησο, καθώς και στο μοντέλο ανάπτυξης που εφάρμοσε για να απελευθερώσει τμήματα της ελληνικής επικράτειας.
Ακολούθησε η απαγγελία υπέροχων ποιημάτων από την καθηγήτρια Φιλολογίας, Γιώτα Ψυχογιού, ενώ συγκινητικός ήταν ο ηθοποιός Βασίλης Κόκκαλης από το ΔΗΠΕΘΕ Πατρών στην ανάγνωση αποσπάσματος από τον τελευταίο λόγο του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν με θέρμη  ο «οικοδεσπότης» δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Ναμπίλ Μοράντ, ο βουλευτής Ηλείας Μάκης Μπαλαούρας, ο αντιπερ/ρχης Ηλείας Γ.Γεωργιόπουλος και ο δήμαρχος Ήλιδας, Χρ. Χριστοδουλόπουλος, ενώ παρευρέθηκαν οι Ηλείοι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Χαρ.Αριστειδόπουλος και Π.Μπράμος, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Δ.Χάρδας, ο αντιδήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Ανδρ. Μίγκος  κ.ά.
Μετά τη λήξη της εκδήλωσης οι προσκεκλημένοι ξεναγήθηκαν στο μουσείου και σε άλλους χώρους και στη συνέχεια ακολούθησε δεξίωση σε ξενοδοχείο της περιοχής.
Ο Παύλος Αλεξόπουλος, εκ των διοργανωτών της εκδήλωσης και μέλος του τοπικού συμβουλίο Κάστρου, τόνισε στην εφ. «Πατρίς» ότι ήταν μια εκδήλωση που είχε πανηλειακό και όχι μόνο τοπικό χαρακτήρα, επισημαίνοντας ότι το Χλεμούτσι ανήκει σε όλη την Ηλεία και αποτελεί μοναδικό αρχαιλογικό μνημείο-σύμβολο της ελληνικής ιστορίας.
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: