Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Με το… δεξί στα προκριματικά του μουντιάλ

Με το… δεξί στα προκριματικά του μουντιάλΗ «υποτονική» Εθνική Ελλάδας επικράτησε 4-1 εκτός έδρας του Γιβραλτάρ

Έβγαλε την υποχρέωση και μπήκε με το δεξί στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η «νωθρή» Εθνική Ελλάδας επικράτησε 4-1 του Γιβραλτάρ στην Πορτογαλία, πετυχαίνοντας τρία γκολ σε ισάριθμα λεπτά στο τέλος του πρώτου μέρους. Τρομερό γκολ από Μήτρογλου, είχαν ισοφαρίσει προσωρινά με ασύλληπτο σουτ οι γηπεδούχοι.
Το ματς
Η Εθνική μπήκε καλά στο παιχνίδι, πίεσε το Γιβραλτάρ εξ’ αρχής και κατάφερε να ανοίξει νωρίς το σκορ. Ήταν το 10ο λεπτό όταν ο Μήτρογλου με φοβερό γκολ αλά… ΜακΜάναμαν (σσ. κόντρα στη Βαλένθια στον τελικό του Champions Leage το 2000) έβαλε την Ελλάδα σε θέση οδηγού. Μετά το γκολ, όμως, οι παίκτες του Σκίμπε έριξαν… ταχύτητα και έδωσαν την ευκαιρία στο Γιβραλτάρ να μπει ξανά στο ματς. Ο Τζαβέλλας άφησε χώρο στον Γουόκερ και αυτός με ένα απίθανο σουτ, έστειλε τη μπάλα στο απέναντι «γάμα», αφήνοντας «άγαλμα» τον Καρνέζη.
Οι παίκτες της Εθνικής ήταν… νωθροί, δεν έκαναν κινήσεις και οι μεσοεπιθετικοί δεν είχαν στηρίγματα, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια ελαφρά υπεροχή για την Ελλάδα. Αλλά ως εκεί! Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Ωστόσο, σε ένα τρίλεπτο-φωτιά που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πίεσε, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της αντιπάλου και πέτυχε τρία γκολ. Στο 44’ ο Τοροσίδης έκανε τη σέντρα και ο Γουάισμαν έστειλε άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, ένα λεπτό μετά ο Φορτούνης πέρασε και τον Πέρες και σκόραρε σε κενή εστία, ενώ στο 45’+1’ ο Τοροσίδης με σουτ από πλάγια, νίκησε τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων διαμορφώνοντας το 4-1.
Το παιχνίδι είχε ουσιαστικά ολοκληρωθεί και αυτό που έμενε είναι να μάθουμε το τελικό σκορ. Το Γιβραλτάρ προσπάθησε να σκοράρει ένα ακόμη τέρμα και να γράψει ιστορία (δεν έχει πετύχει ποτέ δύο τέρματα σε ένα παιχνίδι), ωστόσο το δυνατό σουτ του Τζόσεφ Τσιπολίνα στο 50’ έδιωξε δύσκολα ο Καρνέζης και εννιά λεπτά μετά, ο Γκαρσία με προβολή σε κενή εστία δεν κατάφερε να σκοράρει. Ενδιάμεσα, ο Φορτούνης είχε απειλήσει με ένα διαγώνιο σουτ αλλά ο Πέρες είχε καταφέρει να διώξει τη μπάλα.
Ο Σκίμπε φώναζε στους ποδοσφαιριστές του να πετύχουν κι άλλα τέρματα καθώς θα είναι πολύ πιθανό να παίξει ρόλο το goal average στη συνέχεια, ωστόσο, οι διεθνείς δεν έδειχναν ιδιαίτερη… όρεξη. Παρότι δημιούργησαν ορισμένες ευκαιρίες, οι Μπακασέτας, Βέλλιος, Τοροσίδης και Γιαννιώτας δεν κατάφεραν να σκοράρουν με αποτέλεσμα να παραμείνει το 4-1 μέχρι το φινάλε.
Γιβραλτάρ (Τζεφ Γουντ): Πέρες, Γουάισμαν, Ρόι Τσιπολίνα, Ράιαν Κασκιάρο, Τζόσεφ Τσιπολίνα, Γκαρσία, Γουόκερ, Μπόζιο (71’ Κάιλ Κασκιάρο), Ερνάντες, Κουμπς (85’ Γιόμε), Λι Κασκιάρο.
Εθνική Ελλάδας (Μίχαελ Σκίμπε, 4-2-3-1): Καρνέζης - Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας - Σάμαρης, Μανιάτης (71’ Τζιόλης), Μάνταλος (62’ Γιαννιώτας), Φορτούνης, Μπακασέτας – Μήτρογλου (73’ Βέλλιος).
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...