Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Εξιχνιάστηκαν διαρρήξεις σε καταστήματα σε Εφύρα Ηλείας, Αμαλιάδα, Ανδραβίδα, Σαβάλια και Αγία Μαύρα Ηλείας.


Την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου απολογούνται στον Ανακριτή Πατρών τα δύο άτομα που συνελήφθησαν ως μέλη σπείρας που έκανε ληστείες διαρρήξεις και κλοπές σε Αχαΐα και Ηλεία.Η ΕΛ.ΑΣ πέρασε χειροπέδες την 1η Σεπτεμβρίου σε δύο Έλληνες, σε έναν 23χρονο και σε ένα 20χρονο. Το "ξήλωμα" της σπείρας, μιας και αναζητούνται κι άλλα δύο άτομα, άρχισε από την επίθεση που σημειώθηκε στις 5 Ιουνίου, στο Θεριανό, σε βάρος ενός άνδρα και μιας γυναίκας, 49 και 47 ετών.
Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ ,οι
τέσσερις δράστες, οι δύο συλληφθέντες και άλλοι δύο που αναζητούνταιστην Επαρχιακή Οδό Τσουκαλείκων – Θεριανού,χτύπησαν τον άνδρα με κλωτσιές, γροθιές και στη συνέχεια με λοστό στο κεφάλι και τους αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 220 ευρώ και δυο κινητά τηλέφωνα.
Από την εμπεριστατωμένη έρευνα, που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία των τριών από τους τέσσερις δράστες, ενώ εξακριβώθηκε και η συμμετοχή τους σε πληθώρα διαρρήξεων καταστημάτων στην Αχαΐα και την Ηλεία.
Για την σύλληψη των δραστών, κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών μετέβη στο Τραγανό Ηλείας, όπου με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δυο ημεδαποί.
Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας ενεργούσαν νυχτερινές ώρες διαρρηγνύοντας κυρίως καφενεία και καταστήματα ψιλικών, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους. Έως τώρα έχουν εξιχνιαστεί οκτώ διαρρήξεις καταστημάτων στην Ηλεία και έξι στην Αχαΐα, ενώ οι δράστες είχαν αφαιρέσει και ένα αυτοκίνητο από την περιοχή του Μιντιλογλίου. Αναλυτικότερα, εξιχνιάστηκαν:
Τρεις διαρρήξεις σε καταστήματα στην Εφύρα Ηλείας,
Δυο διαρρήξεις κλοπές σε καφενεία στα Δεμένικα Πατρών,
Δυο διαρρήξεις σε καταστήματα στην Αμαλιάδα,
Από μια διάρρηξη σε καταστήματα στην Ανδραβίδα, στα Σαβάλια και στην Αγία Μαύρα Ηλείας,
Από μια διάρρηξη σε καταστήματα στο Πετρωτό, τα Ζαρουχλέικα, την Αγυιά και κοντά στα Τ.Ε.Ι. Πατρών και
Μια κλοπή αυτοκινήτου από το Μιντιλόγλι Πατρών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών και κρατούνται προκειμένου απολογηθούν ενώπιον του Ανακριτή.Το προανακριτικό έργο ενήργησε η Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δυο συνεργών των συλληφθέντων.
Οι δύο νεαροί συνελήφθησαν στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Ανδραβίδας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 23 και 20 ετών, μέλη της εγκληματικής ομάδας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση – συμμορία, ληστεία κατά συναυτουργία και διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.
Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν δύο ακόμα συνεργούς των συλληφθέντων, από τους οποίους ο ένας είναι 18 ετών ημεδαπός και αναζητείται, ενώ τα πλήρη στοιχεία του δεύτερου δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.
ΠΗΓΗ: Thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...