ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017

Αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος: Στις 7 Φεβρουαρίου δημοπρατείται η 4η εργολαβία, Βάρδα-Κυλλήνη
Σε μία εβδομάδα από τώρα, στις 7 Φεβρουαρίου δημοπρατείται για δεύτερη φορά η 4η εργολαβία του Αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος που περιλαμβάνει το τμήμα Βάρδα-Κυλλήνη μήκους 9χλμ. Με αυτή τη δημοπράτηση μπαίνουμε ουσιαστικά στο
δεύτερο γύρο των διαγωνισμών για τον οδικό άξονα όπου Φορέας Υλοποίησης είναι το Υπουργείο Υποδομών. Να θυμίσουμε ότι αρχικά η δημοπράτηση ήταν προγραμματισμένη να γίνει στις 27 Σεπτεμβρίου 2016 αλλά τότε είχε αναβληθεί.
Το κόστος του έργου είναι 74.010.000 (ποσό με ΦΠΑ, χωρίς ΦΠΑ είναι 59.685.483,87 ευρώ)και αφορά έργα από τη Χ.Θ 37,5 μέχρι τη Χ.Θ. 46,5. Μέχρι σήμερα είναι η μεγαλύτερη σε κόστος εργολαβία από τις 4 που έχουν βγει στον αέρα. Το μεγάλο ερώτημα είναι ποιος θα επικρατήσει αυτή τη φορά καθώς μέχρι τώρα στις 3 προηγούμενες εργολαβίες ανάδοχος αναδείχθηκε η Κ/Ξ Τοξότης-Ομάδα Κατασκευών, συμφερόντων Καλογρίτσα με εκπτώσεις που κυμάνθηκαν από 53%-57%.
Η διάρκεια του έργου είναι (όπως και στις 3 πρώτες εργολαβίες) 42 μήνες και πιθανή ολοκλήρωση θα είναι μέχρι το 2021 εφόσον το έργο ξεκινήσει εντός του 2017.
Όπως αναφέρει η προκήρυξη του έργου, «το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (έργο 2014ΣΕ07100044, ΣΑΕ 071)». Αυτό ισχύει μέχρι το έργο να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ» και γι`αυτό το λόγο αναγράφεται πως «η Προϊσταμένη Αρχή δεν θα προχωρήσει σε κοινοποίηση προς τον ανακηρυχθέντα ανάδοχο της εγκριτικής απόφασης του αποτελέσματος της δημοπρασίας πριν την ένταξη του έργου σε Ε.Π. του ΕΣΠΑ».
Αυτό σημαίνει πως με την ένταξη του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ 2014-2020, θα μπορεί να προχωρήσει στην προσυμβατική περίοδο.
Να σημειώσουμε πως αυτή την εποχή αναμένεται και η 5η εργολαβία από την Κυλλήνη μέχρι τα Σαγέϊκα που θα φέρει το έργο στα όρια του Νομού Αχαϊας. Ακολούθως θα υπάρξει και η κατάθεση του Φακέλου Μεγάλου Έργου προς έγκριση στις Βρυξέλλες καθώς θα πρέπει να έχει δημοπρατηθεί το 75% του φυσικού αντικειμένου για να μπορέσει ο Φάκελος να εξεταστεί.
Αυτό πρακτικά σημαίνει πως πάμε πιθανότατα σε υλοποίηση 2 ταχυτήτων, δηλαδή οι 4-5 εργολαβίες να προχωρήσουν πιο σύντομα τις προσυμβατικές διαδικασίες και να υπογραφούν και με διαφορά μηνών να προχωρήσουν και οι υπόλοιπες.
Οι επόμενες εργολαβίες είναι: 5η: Βάρδα-Σαγέϊκα, 6η: Σαγέϊκα-Κάτω Αχαγιά, 7η: Κάτω Αχαγιά-ΒΙΠΕ, 8η: ΒΙΠΕ-Μιντιλόγλι. Εκεί θα ενωθεί με το τέλος της Ανατολικής Ολυμπίας Οδού που τερματίζει στο τέλος της Παράκαμψης Πατρών.
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Το έργο θα εκτελεστεί μέσα στα διοικητικά όρια του Νομού Ηλείας. Τα προς κατασκευή έργα είναι:
(α) Αυτ/μος Πάτρα — Πύργος στο τμήμα από Χ.Θ. 37+500 μέχρι Χ.Θ. 46+500, μήκους 9km, το οποίο διαμορφώνεται με νέα χάραξη. Σημειώνεται ότι έχουν εκτελεστεί, κατά τόπους, ημιτελείς χωματουργικές εργασίες από άλλον ανάδοχο.
(β) Ανισόπεδος Κόμβος Κυλλήνης (Χ.Θ. 46+016).
(γ) Νέοι και αναβαθμιζόμενοι παράπλευροι & κάθετοι δρόμοι.
(δ) Λοιπά σύνοδα έργα, δηλαδή έργα αποχέτευσης ομβρίων — αποστράγγισης, έργα σήμανσης — ασφάλισης — περίφραξης, τεχνικά έργα (Άνω και Κάτω Διαβάσεις, οχετοί, κ.λπ.), έργα περιβάλλοντος, εγκαταστάσεις οδοφωτισμού, τηλεφωνοδότησης, δικτύων άρδευσης — πυρόσβεσης, κ.λπ.
(ε) Εργασίες που υπολείπονται στα κατασκευασμένα/ημικατασκευασμένα τεχνικά (Άνω & Κάτω Διαβάσεις και οχετοί) για την έντεχνη ολοκλήρωσή τους.
(στ) Εργασίες πρασίνου.
(ζ) Προσωρινές παραλλαγές οδών και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά την διάρκεια κατασκευής των έργων.
Στο αντικείμενο του προς κατασκευή έργου περιλαμβάνεται η εκτέλεση των κάθε είδους χωματουργικών εργασιών (με τα σχετικά έργα δανειοθαλάμων και αποθεσιοθαλάμων), τεχνικών έργων (γεφυρών, Άνω και Κάτω Διαβάσεων, οχετών, κρασπεδορείθρων, πλακοστρώσεων, κ.λπ.), έργων ευστάθειας πρανών και βελτίωσης συμπεριφοράς των έργων έναντι υποχωρήσεων (εξυγιάνσεις), οδοστρωσίας, ασφαλτικών, σήμανσης (κατακόρυφης και οριζόντιας), ασφάλισης, περίφραξης των οδικών έργων, αποχέτευσης-αποστράγγισης, ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων (οδοφωτισμού, άρδευσης, υποδομής τηλεφωνοδότησης, αντλιοστάσιο, κ.λπ.), εγκατάστασης πρασίνου, άρδευσης πρασίνου, συντήρησης πρασίνου, μετατόπισης — αποκατάστασης δικτύων ΟΚΩ, κ.λπ.
Τέλος στο αντικείμενου του έργου υπάρχει η δυνατότητα για επιπλέον εργασίες (προαίρεση) ποσού μέχρι 3 300 000 EUR (με ΦΠΑ). Το δικαίωμα μπορεί να ασκηθεί οποτεδήποτε εντός τριετίας από την σύναψη της Σύμβασης και θα αφορά στην εκτέλεση εργασιών:
— για την διαπλάτυνση υφιστάμενης οδού μήκους 3,50km περίπου από τον Α.Κ. Κυλλήνης μέχρι την διασταύρωση με την Π.Ε.Ο. Πάτρας — Πύργου και
— για την ανακατασκευή του οδοστρώματος της Π.Ε.Ο. μήκους 3 km περίπου.

Πηγή: typodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: