Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Έργα και στόχοι του Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης


Υψηλούς στόχους για το 2017 έχει θέσει η διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης, με έργα που θα αναδείξουν το Λιμάνι αλλά και την πόλη της Κυλλήνης.
Με αφορμή την εκδήλωση
κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας το βράδυ του Σαββάτου, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Μοράντ  έκανε μια σύντομη ομιλία αλλά ουσιαστική αφού πέρα από τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, αναφέρθηκε σε μια σειρά έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν προγραμματιστεί, έργα που θα αλλάξουν την όψη του Λιμανιού και θα αναδείξουν την Κυλλήνη ως πόλο τουριστικού προορισμού.
Από αριστερά η πρόεδρος της ΤΚ Μανολάδας Πόλυ Μπιτούνη, 
η σύζυγος του Χρή- στου Παλαιολόγου 
και η δημοτική σύμβουλος Αναστασία Οικονομοπούλου
Δύο προγραμματικές συμβάσεις
Στην αρχή της  ομιλίας του ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Ναμπίλ Μοράντ έκανε έναν απολογισμό της χρονιάς που πέρασε:
«Το 2016 υπογράφτηκαν δύο πολύ σημαντικές προγραμματικές συμβάσεις ένταξης σε ευρωπαϊκά προγράμματα. Πρώτον υπογράψαμε προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια ύψους 900.000 ευρώ, για το έργο της τσιμεντόστρωσης της νέας προβλήτας με νέα μελέτη. Δεύτερον μαζί με τα λιμάνια του Πειραιά, της Λεμεσού στην Κύπρο, του Κόπερ στη Σλοβενία, το Μετσόβειο Πολυτεχνείο και άλλους δημόσιους φορείς, υπογράψαμε προγραμματική σύμβαση για την προώθηση της ηλεκτροδότησης των πλοίων και την ένταξη της Κυλλήνης στα Πράσινα Λιμάνια. Μάλιστα η Κυλλήνη ως το λιμάνι της πιλοτικής εφαρμογής αυτής της νέας τεχνολογίας θα είναι το μοναδικό στην ανατολική Μεσόγειο που θα διαθέτει την υπηρεσία αυτή για τα πλοία.
Ο Θεοφιλέστατος κ. Αθανάσιος με τον τέως βουλευτή κ. Ανδρέα Μαρίνο
Τέσσερις στόχοι
Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Ναμπίλ Μοράντ, αναφερόμενος στους στόχους, είπε:
«Στόχοι της νέας χρονιάς, με το τεχνικό πρόγραμμα ύψους 700.000 ευρώ, είναι: 1. να ενταχθούν στα ευρωπαϊκά προγράμματα η επέκταση του μόλου κατά 150 μέτρα, που θα επιφέρει μεγαλύτερη ηρεμία στο λιμάνι, 2. η ολοκλήρωση της μελέτης από την Περιφέρεια της σύνδεσης του νέου δρόμου με την είσοδο του Λιμανιού και η ένταξη του έργου  στο Περιφερειακό πρόγραμμα των συνδυασμένων μεταφορών. 3. το 2017 θα ολοκληρωθούν οι μελέτες του μάστερ πλαν ώστε να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τον δίαυλο εισόδου που θα επιτρέψει την προσέλευση μεγαλύτερων πλοίων. 4. ως προς τα δευτερεύοντα έργα των αναπλάσεων στόχος είναι εκτός των άλλων (κιόσκια, παρτέρια, κλπ) να ολοκληρωθεί η αδειοδότηση του νέου αναψυκτηρίου και η διαμόρφωση της παραλίας για μόνιμες υπηρεσίες ώστε τον επόμενο χρόνο να μπορέσουμε να πάρουμε τη γαλάζια σημαία, για να προσελκύσουμε περισσότερους επισκέπτες στην Κυλλήνη».
Ο Θεοφιλέστατος με τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Λάμπη Αριστειδόπουλο
Θαλάσσιο αρχαιολογικό Πάρκο
Ο πρόεδρος του Λιμενικού αναφέρθηκε επίσης και σε ένα μεγάλο έργο, που θα αναδείξει την πόλη της Κυλλήνης και θα προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.
«Στα πλαίσια αυτά κινούμαστε και στη δημιουργία ενός θαλάσσιου αρχαιολογικού πάρκου, με την βοήθεια του Πανεπιστημίου της Μασσαλίας που προτείνει και την δημιουργία μουσείου εναλίων αρχαιοτήτων που θα εγκατασταθεί σε τμήμα του κτιρίου του Παλαιού Δημαρχείου.
Για την ανάπτυξη της Κυλλήνης θα προχωρήσουμε στην οριοθέτηση των ρεμάτων για να μπορεί να γίνει η ανάπλαση των όχθεων».
Ο κ. Ναμπίλ Μοράντ με την σύζυγό του κ. Ιωάννα
Αύξηση εσόδων
Και ο κ. Ναμπίλ Μοράντ, συνέχισε:
«Η σωστή και συνετή διαχείριση που έχει γίνει αυτά τα δύο χρόνια από την Διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης με γνώμονα να περιορίσει τα έξοδα και να αυξήσει τα έσοδα είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί κατακόρυφα το διαθέσιμο υπόλοιπο, ώστε να μπορούν να διατεθούν για έργα πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ για πρώτη φορά από τα έσοδα του Λιμενικού Ταμείου και μόνο. Αυτό είναι η καλύτερη παρακαταθήκη μας για το 2017. Με στόχους ανάπτυξης και προγραμματισμού, στεκόμαστε δυνατοί απέναντι στους κακόβουλους και έναντι σε μικροκομματικά συμφέροντα έτσι ώστε να φέρουμε το Λιμάνι της Κυλλήνης στη θέση που του αξίζει »

Κώστας Ζαφειρίου
Patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...