ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Σαν σήμερα

Σαν σήμερα

Τα σημαντικότερα γεγονότα της 3ης Μαρτίου


1784: Ο γάλλος Ζαν Πιέρ Μπλανσάρ, γίνεται ο πρώτος άνθρωπος που καταφέρνει να πλοηγήσει ένα αερόστατο, όπου αυτός θέλει, χωρίς να είναι έρμαιο της φοράς των ανέμων. Το 1785 πέρασε πετώντας τη Μάγχη.
1827: Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης αποκρούει στο Κερατσίνι επίθεση του Κιουταχή, αρχικώς 800 και την άλλη ημέρα 6.000 Τούρκων. Η μάχη αυτή υπήρξε μία από τις λαμπρότερες νίκες του.
1905: Ο τσάρος Νικόλαος Β' συμφωνεί στην εκλογή των μελών της Δούμας (ρωσική Βουλή), υπό την πίεση της λαϊκής εξέγερσης του Φεβρουαρίου.
1923: Κυκλοφορεί για πρώτη φορά το αμερικανικό περιοδικό Τime.
1924: Ο ηγέτης της Τουρκίας, Κεμάλ Ατατούρκ, καταργεί το Χαλιφάτο και ανακηρύσσει τη χώρα του κοσμική Δημοκρατία.
1939: Στην Ινδία, ο Μαχάτμα Γκάντι αρχίζει απεργία πείνας, αντιδρώντας στην απολυταρχική διακυβέρνηση των Βρετανών.
1944: Λειψυδρία απειλεί την Αθήνα, καθώς η ΟΥΛΕΝ ανακοινώνει ότι το νερό της λίμνης του Μαραθώνα επαρκεί μόνο για εννιά μήνες ακόμη.
1978: Άγνωστοι κλέβουν το φέρετρο του Τσάρλι Τσάπλιν από το κοιμητήριο της ελβετικής πόλης Βεβέ και ζητούν λύτρα 600.000 δολαρίων για την επιστροφή του. Η χήρα του Τσάπλιν αρνείται και τα λείψανα βρίσκονται 11 εβδομάδες αργότερα κοντά στη λίμνη της Γενεύης.
1996: Στην Ισπανία, το Λαϊκό Συντηρητικό κόμμα κερδίζει τις γενικές εκλογές, τερματίζοντας τη 13χρονη κυριαρχία του σοσιαλιστή πρωθυπουργού, Φελίπε Γκονζάλες.
2003: Αρχίζει σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού η δίκη της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη».

Γεννήσεις

1845 - Γκέοργκ Κάντορ, Γερμανός μαθηματικός
1847 - Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ, Σκωτσέζος εφευρέτης
1891 - Αρχιεπίσκοπος Δαμασκηνός
1924 - Λιζ Άσια, Ελβετίδα τραγουδίστρια
1929 - Νίκος Μαμαγκάκης, Έλληνας συνθέτης
1940 - Ζαν Πολ Προυστ, υπουργός του Μονακό
1945 - Αρλέτα, Ελληνίδα τραγουδίστρια
1953 - Ζίκο, Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής
1966 - Φερνάντο Κολούνγκα, Μεξικανός ηθοποιός
1973 - Βικτόρια Ζντροκ, Ουκρανή μοντέλο
1978 - Ηλίας Αναστασάκος, Έλληνας ποδοσφαιριστής
1981 - Τζάστιν Γκάμπριελ, Νοτιοαφρικανός παλαιστής
1982 - Τζέσικα Μπίελ, Αμερικανίδα ηθοποιός
1988 - Κρίστα-Ελισάβετ Γουλάκου, Ελληνίδα αθλήτρια καλλιτεχνικής παγοδρομίας
1990 - Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, Έλληνας καλαθοσφαιριστής

Θάνατοι

1111 - Βοϊμόνδος Α', πρίγκηπας της Αντιόχειας
1703 - Ρόμπερτ Χουκ, Άγγλος επιστήμονας
1957 - Γρηγόρης Αυξεντίου, Κύπριος αγωνιστής
1973 - Νικολάι Νικίτιν, Σοβιετικός πολιτικός μηχανικός
1975 - Λάσλο Νέμετ, Ούγγρος συγγραφέας
1983 - Ερζέ, Βέλγος σκιτσογράφος
2007 - Μπενίτο Λορέντσι, Ιταλός ποδοσφαιριστής
2008 - Ανεμαρίε Ρένγκερ, Γερμανίδα πολιτικός

newsbeast.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: