Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Αντί για ασθενοφόρο και φορείο τον έβαλαν σε ΙΧ με τελάρα!

Αντί για ασθενοφόρο και φορείο τον έβαλαν σε ΙΧ με τελάρα!

Στο νησί του Ιπποκράτη, πατέρα της Ιατρικής, στην Κω το μοναδικό επανδρωμένο ασθενοφόρο δεν επαρκεί για να καλύψει τα περιστατικά μεταφοράς ασθενών. Το χθεσινό περιστατικό δείχνει ότι οι γιατροί για να ανταπεξέλθουν, πρέπει να εφευρίσκουν πατέντες… αν και αυτό δεν μας σώζει από τον διασυρμό…


Ένας ηλικιωμένος Γερμανός τουρίστας χθες το μεσημέρι μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο με Ι.Χ. αυτοκίνητο στέισον βάγκον πάνω σε τελάρα!!
Ο ηλικιωμένος τραυματίστηκε στις 13:00 μετά από πτώση μέσα στο ξενοδοχείο Kos Palace όπου διέμενε. Έντρομοι όσοι βρίσκονταν εκεί προσπάθησαν να τον βοηθήσουν καθώς είχε υποστεί κατάγματα, έφερε εκδορές στο χέρι και στο πρόσωπο και είχε τραυματίσει και την σπονδυλική του στήλη.
Πάνω στα τελάρα για να φτάσει στο αεροδρόμιο
Πάνω στα τελάρα για να φτάσει στο αεροδρόμιο
Οι γιατροί, της ιδιωτικής εταιρίας που έσπευσαν να τον βοηθήσουν, παρέχοντας του τις πρώτες βοήθειες, του φόρεσαν έως και πάνα, καθώς δεν επιτρεπόταν να μετακινηθεί καθόλου, εξαιτίας της σοβαρότητας της κατάστασης, ούτε καν για να ουρήσει.

Ο Γερμανός τουρίστας είχε ασφάλεια υγείας, η οποία έσπευσε να στείλει στο αεροδρόμιο της Κω ειδικό αεροπλάνο-ασθενοφόρο, το οποίο και θα τον μετέφερε σε νοσοκομείο στη Γερμανία.

Όμως όταν εκλήθη το ασθενοφόρο για τη διακομιδή του προς το αεροδρόμιο - όπως συμβαίνει συχνά - το ένα και μοναδικό επανδρωμένο όχημα που διαθέτει το νησί, ήταν απασχολημένο, σε άλλο εξίσου σοβαρό περιστατικό, και όσο η ώρα περνούσε η κατάσταση του ασθενούς χειροτέρευε. Άλλωστε το ιδιωτικό αεροσκάφος – ασθενοφόρο, που είχε φτάσει από την Γερμανία, έπρεπε να αναχωρήσει έως τις 15:30.

Έτσι οι γιατροί της ιδιωτική εταιρίας χρησιμοποίησαν ένα ενοικιαζόμενο πολυμορφικό αυτοκίνητο. Αφού έριξαν τα πίσω καθίσματα, έβαλαν τελάρα μέσα σ’ αυτό για να στερεώσουν το στρώμα πάνω στο οποίο ήταν ο ασθενής, προκειμένου να παραμείνει ευθυτενής, και να μην τραυματιστεί περισσότερο η σπονδυλική του στήλη κατά την μεταφορά.

Οι φωτογραφίες δείχνουν το μέγεθος της κατάντιας…

Με πληροφορίες από: aegeanews24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...