Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Το Υπουργείο Παιδείας ξέχασε να στείλει δασκάλους σε σχολείο! Μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά...

Ξέχασαν να διορίσουν δασκάλους σε σχολείο ενός μικρού χωριού στο Ριόλο της ορεινής Αχαΐας, με αποτέλεσμα η σχολική χρονιά να μην έχει ακόμη αρχίσει για τα παιδιά του χωριού.
Λουκέτο και σε κέντρο φύλαξης στη Θεσσαλονίκη


Αν και το κουδούνι σε όλα τα σχολεία χτύπησε στις 13 Σεπτεμβρίου για τη φετινή σχολική χρονιά, τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Ριόλου, ενός μικρού ορεινού χωριού της Αχαΐας, εξακολουθούν να κάνουν… διακοπές, εξαιτίας της έλλειψης σε εκπαιδευτικό προσωπικό.
 
Κανένας δάσκαλος δεν διορίστηκε στο σχολείο αυτό φέτος, ενώ η σχολική χρονιά για τα ελάχιστα παιδιά του χωριού κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα.


Χωρίς αποτέλεσμα παραμένουν και οι αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του Νομού Αχαΐας.

"Τα παιδιά μας πάνε και έρχονται στο σχολείο χωρίς νόημα. Κάθε χρόνο έχουμε το ίδιο πρόβλημα. Πέρυσι με μεγάλη πίεση ο δάσκαλος ήρθε στα τέλη Νοεμβρίου" τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού, Ρήγας Θανασάς.

Το σχολείο είναι τετραθέσιο και υπάρχουν μόνο τρεις δάσκαλοι, που δεν μπορούν να καλύψουν την ύλη όλων των μαθημάτων.

Έντονα αντιδρούν και τα ίδια τα παιδιά, εκφράζοντας παράπονα στους γονείς τους και ζητώντας την άμεση λύση του προβλήματος.


"Το συγκεκριμένο σχολείο το έχουν βαπτίσει ολοήμερο, αλλά μόνο σαν ολοήμερο δεν λειτουργεί. Τα ολοήμερα περιλαμβάνουν μαθήματα μουσικής και χειροτεχνίας, για εμάς εδώ στο χωριό όμως δεν ενδιαφέρεται κανείς. 
 
Τα δικά μας τα παιδιά είναι κατώτερα δηλαδή; Γιατί να μην έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τα ίδια μαθήματα με τα υπόλοιπα παιδιά που ζουν σε άλλα μέρη" αναφέρουν με απόγνωση οι γονείς.

Λουκέτο σε Κέντρο Φύλαξης

Στον αέρα θα μείνουν από 1η Νοεμβρίου τα 40 παιδιά που κάθε απόγευμα φιλοξενούνταν στο Κέντρο Απογευματινής Φύλαξης Παιδιών στην οδό Πρασάκη στη Θεσσαλονίκη, καθώς το κέντρο σταματά τη λειτουργία του.

Αιτία για τη διακοπή αποτελεί το γεγονός ότι το προσωπικό του Κέντρου είναι συμβασιούχοι, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν στις 31 Οκτωβρίου και η δημοτική αρχή, εξαιτίας της νομοθεσίας, αδυνατεί να τις ανανεώσει.

Η λειτουργία του Κέντρου ξεκίνησε πριν από περίπου ένα χρόνο και δεχόταν κάθε απόγευμα παιδιά ηλικίας από 2,5 έως 5 ετών, στο πλαίσιο των προσπαθειών του δήμου για παροχή βοήθειας στις εργαζόμενες μητέρες.


Το τμήμα λειτουργεί από τις 4 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ και είναι στελεχωμένο από τρεις παιδαγωγούς και ένα φύλακα.

Το κέντρο είχε λειτουργήσει τους δυο πρώτους μήνες δωρεάν, ενώ στη συνέχεια το αντίτιμο που έπρεπε να καταβάλλουν οι μητέρες ανερχόταν στα 3 ευρώ την ώρα.


24ωρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...