Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Απίστευτο κι όμως… νεοελληνικό


Απίστευτο κι όμως… νεοελληνικό
Απ' τον Ιανουάριο του 2007, η τότε διοίκηση του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. πήρε μία απόφαση για να προστατέψει την υγεία των εργαζομένων και την καλύτερη θωράκισή τους έναντι εκτάκτων περιστατικών. Γι αυτό το λόγο προκήρυξε την αγορά 14...

14 απινιδωτών (πρόκειται για εξειδικευμένα μηχανήματα που αντιμετωπίζουν έκτακτα περιστατικά
καρδιακών παθήσεων).

Πέρασαν τρεις μήνες, έγιναν τρία διαδοχικά συμβούλια για να καταλήξουν τελικά στην αγορά των απινιδωτών, χωρίς ωστόσο να υπάρχει και ούτε πρόκειται να υπάρξει στα γραφεία του οργανισμού, (κεντρικά και περιφερειακά) το εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό για να τους χειριστεί!

Οι απινιδωτές στοίχησαν στο ελληνικό δημόσιο 23.500 ευρώ. Ίσως το ποσό είναι μικρό από οικονομική άποψη, αλλά συμβολίζει ένα πρόβλημα της ελληνικής διοίκησης το οποίο δυστυχώς είναι πολύ μεγάλο.
Πολύ περισσότερο δε από τη στιγμή που ξεχάστηκαν στις αποθήκες του Οργανισμού και …ανακαλύφθηκαν κατά τη μετακόμιση του Οργανισμού σε νέο κτίριο.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης και ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ΑνδρέαςΛοβέρδος, παρουσία του Πρόεδρου του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.

Αθανάσιου Καπρέλη παρεχώρησαν σήμερα συνέντευξη τύπου  στα γραφεία του Οργανισμού, με θέμα την παραχώρηση των δεκατριών απινιδωτών από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προς το Υπουργείο Υγείας.

Οι 7 από αυτούς θα πάνε στη 2η Υγειονομική Περιφέρεια της χώρας,στα Γενικά Νοσοκομεία Σύρου και Ρόδου από δύο και από ένας απινιδωτής στην Κω, στη Νάξο και στην Ικαρία.

Οι υπόλοιποι 5 θα πάνε στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια, δηλαδή στην Πελοπόννησο, στην Κάτω Αχαΐα, στην Ακράτα, στο Κέντρο Υγείας Χαλκιοπούλων,  και στα Κέντρα Υγείας Ανδρίτσαινας και Βάρδας.

Πάλι καλά δηλαδή, που θα βγουν «κερδισμένα» δύο Κέντρα Υγείας της Ηλείας. Κάτι είναι κι αυτό…

Το θέμα ωστόσο, το οποίο παραδέχτηκε και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είναι ότι  είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι για την κατάσταση της ελληνικής διοίκησης, στην οποία κάποτε πρέπει να μπει ένα τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...