Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Ξεχρεώστε τις πιστωτικές σας κάρτες

Πώς να απαλλαγείτε από το «πλαστικό» χρήμα;

Αν είστε και εσείς θύματα της παγίδας του πλαστικού χρήματος και δε θέλετε άλλο να χάνετε τον ύπνο σας, ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές:


1. Συγκεντρώνετε όλες τις πιστωτικές κάρτες στις οποίες χρωστάτε -τους τελευταίους λογαριασμούς ουσιαστικά- και αθροίζετε το ποσό.

2. Έχοντας μαζί σας τα παραπάνω στοιχεία επισκεφθείτε τράπεζες στις οποίες δεν έχετε κάρτα ή λογαριασμό και ρωτήστε για προγράμματα μεταφοράς υπολοίπου, με σκοπό να συγκεντρώσετε όλο το πόσο που χρωστάτε είτε σε μία κάρτα είτε σε ένα δάνειο (θα εξαρτηθεί από το ύψος των οφειλών).

3. Επιλέξτε την τράπεζα με το χαμηλότερο δυνατό επιτόκιο για το μεγαλύτερο δυνατό διάστημα.

4. Ξεκινήστε την αποπληρωμή: Πληρώνετε κάθε μήνα οπωσδήποτε την ελάχιστη καταβολή και, όσο αυτό είναι δυνατό, μέρος του κεφαλαίου. Αν το ποσό το οποίο χρωστάτε είναι αρκετά μεγάλο, σκεφτείτε την προοπτική εκποίησης χρυσού -αν έχετε.

5. Σταματήστε να ψωνίζετε οτιδήποτε πλην των απαραίτητων και πληρώνετε μόνο με μετρητά –αυτό σημαίνει ότι μπορείτε και πρέπει να καταργήσετε όλες τις κάρτες σας.

6. Αν είστε μισθωτός, συνδέστε τη νέα κάρτα ή το δάνειο με τον λογαριασμό μισθοδοσίας σας και ορίστε ένα ποσό -μεγαλύτερο της ελάχιστης καταβολής- το οποίο θα μεταφέρει κάθε μήνα η τράπεζα από τον λογαριασμό σας στην αποπληρωμή της κάρτας. Φροντίστε να «βγάζετε» τον υπόλοιπο μήνα με τα χρήματα που θα σας περισσεύουν.

7. Όταν πλέον θα ξεχρεώσετε την πιστωτική σας κάρτα, επισκεφθείτε το κατάστημα της τράπεζας με την οποία συνεργάζεστε και ζητήστε ακύρωση της κάρτας. Όταν σας βεβαιώσουν ότι η κάρτα ακυρώθηκε και εφόσον δεν είστε σίγουροι ότι μπορείτε να τιθασεύσετε τις καταναλωτικές σας επιθυμίες, κόψτε την, πετάξτε την στα σκουπίδια και μην την ξαναχρησιμοποιήσετε ποτέ.

Πηγή: in2life.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...