Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

«Απόβαση» Ισραηλινών στην Ανδραβίδα

«Απόβαση» Ισραηλινών στην Ανδραβίδα
Ισραηλινό ελικόπτερο "Απάτσι", απ' αυτά που παίρνουν μέρος στην άσκηση.
Καταφθάνουν από αύριο στην Ανδραβίδα επίλεκτες αεροπορικές δυνάμεις από το Ισραήλ για μα συμμετάσχουν, μαζί με ελληνικές δυνάμεις, σε μεγάλες ασκήσεις εναέριου ανεφοδιασμού που θα διαρκέσουν μέχρι τις 21 Οκτωβρίου.
Συγκεκριμένα οι Ισραηλινοί "προσγειώνονται" στην Ανδραβίδα για κοινή άσκηση με την Πολεμική Αεροπορία (10-14/10) σε σενάρια έρευνας- διάσωσης μάχης, με τη συμμετοχή μονάδων ειδικών δυνάμεων. Το ιδιαίτερα εντυπωσιακό στοιχείο της άσκησης, σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ, θα είναι η συμμετοχή ισραηλινών επιθετικών ελικοπτέρων AH-64D Apache, αλλά και ελληνικών "A". Θα είναι η πρώτη φορά που ισραηλινά Apache θα συμμετάσχουν σε ασκήσεις με ελληνικές δυνάμεις.

Στην άσκηση οι Ισραηλινοί φέρνουν συνολικά 4 επιθετικά ελικόπτερα ΑΗ-64 Apache (το ένα εφεδρικό) και 4 UH-60 (το ένα εφεδρικό). Από ελληνικής πλευράς θα διατεθούν 2 Apache, δύο Super Puma AS-332 και δύο μαχητικά (F-16 ή F-4). H άσκηση θα διεξαχθεί σε διαδοχικές φάσεις στης εξής περιοχές: Κρήτη, Κύθηρα, Καλαμάτα, Ανδραβίδα.

Η ισραηλινή Αεροπορία θα εκτελέσει σε διαδοχικές φάσεις ασκήσεις εναέριου ανεφοδιασμού που θα ξεκινήσουν την Κυριακή 10 Οκτωβρίου και θα κορυφωθούν στις 21 Οκτωβρίου. Τα σενάρια είναι μικτά με ανεφοδιασμούς αεροσκαφών και ελικοπτέρων. Θα διατεθούν τουλάχιστον τρία αεροσκάφη τάνκερ της ισραηλινής Αεροπορίας και θα ασκηθούν τόσο F-15, όσο και F-16, αλλά και ελικόπτερα (UH-60). Θεωρείται πιθανό στην ισραηλινή άσκηση να μετάσχουν και ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη.

Οι πρώτοι ανεφοδιασμοί θα περιλαμβάνουν τα ισραηλινά ελικόπτερα που θα μεταβούν στην Ανδραβίδα για τις συνασκήσεις έρευνας- διάσωσης μάχης (CSAR) με την Πολεμική Αεροπορία. Τουλάχιστον στις 10 και 11 Οκτωβρίου, στο σκέλος μετάβασης τα ισραηλινά ελικόπτερα θα ανεφοδιαστούν από αεροσκάφη ΚC-130.

Εκτός από την ισραηλινή Αεροπορία, στην άσκηση θα μετέχει και η τουρκική Αεροπορία στο FIR Aθηνών. Τα τουρκικά KC-135 θα ανεφοδιάσουν μεταξύ Ρόδου και Κύπρου είκοσι περίπου τουρκικά μαχητικά F-16 την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου. Το σενάριο της τουρκικής άσκησης προβλέπει διπλό ανεφοδιασμό των τουρκικών μαχητικών και συμπίπτει με την τελευταία ημέρα της άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...