Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Σχολικό ο τρόμος












Ασυνείδητος οδηγός, χρησιμοποιούσε ως σχολικό ένα όχημα ερείπιο, χωρίς φρένα με ρουμανικές πινακίδες, θέτοντας σε άμεση κίνδυνο τις ζωές παιδιών. Καταγγελίες γονιών οδήγησαν στη σύλληψή του
Σε κίνδυνο τη ζωή των μαθητών του 6ου Δημοτικού Παλλήνης έβαζε τις τελευταίες δύο εβδομάδες ασυνείδητος ιδιοκτήτης σχολικού λεωφορείου, το οποίο αποκαλύφτηκε ότι διέθετε ρουμάνικες πινακίδες και μάλιστα αδήλωτες, χαλασμένο σύστημα φρένων, ενώ για να σταματήσει το όχημα και να αποβιβαστούν οι μαθητές, ο οδηγός έβαζε πέτρες στα λάστιχα.
Μετά από καταγγελίες των γονέων σε εφημερίδα και στη συνέχεια, στην Τροχαία Αγίας Παρασκευής, ο οδηγός συνελήφθη.

Παράλληλα, η αστυνομία διενεργεί προανάκριση, ενώ η αρμόδια επιτροπή της νομαρχίας Ανατολικής Αττικής έχει καλέσει την ανάδοχο εταιρία του έργου μεταφοράς των μαθητών σε απολογία, προκειμένου να επιβληθούν οι αντίστοιχες κυρώσεις.

Το περιστατικό προκάλεσε αναστάτωση στους κόλπους της μαθητικής κοινότητας του Δημοτικού Παλλήνης, ενώ οι γονείς καταγγέλλουν ότι οι από θαύμα δεν τραυματίστηκαν σοβαρά οι μεταφερόμενοι μαθητές.

Η νομαρχία Ανατολικής Αττικής από την πλευρά της, ανακοίνωσε ότι είχε μισθώσει άλλο λεωφορείο για την μεταφορά των ανηλίκων, ενώ την ίδια στιγμή επιρρίπτει ευθύνες στη διεύθυνση του Δημοτικού σχολείου, με την αιτιολογία ότι και το σχολείο φέρει ευθύνες για την ασφαλή τήρηση των σχολικών δρομολογίων.

Άλλωστε, στελέχη της νομαρχίας αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού, είτε λόγω αίτησης συνταξιοδότησης από τους υπαλλήλους, είτε λόγω λήξης συμβάσεων και έτσι οι λιγοστοί υπάλληλοι αδυνατούν να πραγματοποιήσουν ελέγχους στις συμβάσεις μεταφοράς των μαθητών όλων των σχολικών συγκροτημάτων της ανατολικής Αττικής.

NEWS 247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...