Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Ξένοι αγοράζουν γη στην Ηλεία


Ξένοι αγοράζουν γη στην Ηλεία
Η περιοχή του Αγίου Ηλία Πύργου βρίσκεται μέσα στο στόχαστρο των ξένων επενδυτών γης.
Μεγάλη στροφή στην αγορά γης από αλλοδαπούς που θέλουν να χτίσουν σπίτι στη χώρα μας διαφαίνεται για τα επόμενα δύο χρόνια, ως απόρροια της μείωσης των τιμών, που αποτελεί επακόλουθο της οικονομικής κρίσης.
Στην Ηλεία, που αποτελεί ήδη εδώ και χρόνια έναν επενδυτικό στόχο ευρωπαίων οι οποίοι επιθυμούν να χτίσουν σπίτια στην περιοχή, υπάρχει στα μεσιτικά γραφεία μια διερευνητική τάση ενδιαφερομένων από την αλλοδαπή.

Ωστόσο, αναμένεται η τάση αυτή να γίνει ακόμα μεγαλύτερη μέσα στο 2011 και κυρίως μέσα στο 2012, χρονιά – κλειδί για την πορεία του προγράμματος σταθερότητας της κυβέρνησης.

Τότε, εκτιμούν κύκλοι της κτηματαγοράς, θα έχει διαμορφωθεί ένα περιβάλλον περισσότερο ελκυστικό καθώς αναμένεται πτώση των τιμών, οι οποίες είναι από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη και μέχρι τώρα αποθαρρύνουν τους περισσότερους ενδιαφερόμενους από την αγορά γης.

Γερμανοί, ως επί το πλείστον αλλά και άγγλοι, σκανδιναβοί, ιταλοί, έχουν ήδη αγοράσει σπίτια στην Ηλεία. Πολλοί απ’ αυτούς, κυρίως συνταξιούχοι,  έχουν επιλέξει να κατοικούν μόνιμα στον τόπο μας.

Οικογένειες γερμανών κατοικούν, συγκεκριμένα, στην περιοχή του Αγίου Ηλία Πύργου, αλλά και σε παραθαλάσσιες περιοχές της Ζαχάρως, όπου μπορεί κανείς να συναντήσει και κάποιους άγγλους. Οικογένειες ιταλών και σκανδιναβών κατοικούν στις βόρειες ακτές της Ηλείας, από Βαρθολομιό μέχρι Κυλλήνη.

Μερίδιο στην αγοραπωλησία ακινήτων μεταξύ Ηλείων και αλλοδαπών, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέχουν και… αυθαίρετα, όπου το ίδιο αυθαίρετα γίνονται και οι συναλλαγές, αφού δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας.

Τέτοιες περιπτώσεις είναι ελάχιστες και οι ξένοι αγοραστές γνωρίζουν το καθεστώς με τα αυθαίρετα στην Ελλάδα και «επενδύουν» σε χαμηλό μπάτζετ, αναλαμβάνοντας όλα τα ενδεχόμενα ρίσκα της αγοράς τους.

Πάντως, οι ξένοι περιμένουν να δουν πώς εξελίσσεται η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να αποκτήσουν γη σε συμφέρουσες γι’ αυτούς τιμές.
ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...