Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Φόβοι για καθυστερήσεις στα αποτελέσματα


Φόβοι για καθυστερήσεις στα αποτελέσματα
Η αντίστροφη μέτρηση για την μετάδοση των αποτελεσμάτων έχει αρχίσει όμως τα προβλήματα με τις πολλαπλές απουσίες μελών των εφορευτικών επιτροπών προκαλούν πονοκέφαλο στο υπουργείο Εσωτερικών.
Συγκεκριμένα, εκτιμάται ότι η καταμέτρηση των ψήφων στα εκλογικά τμήματα που δεν υπάρχουν εφορευτικές επιτροπές θα είναι μία χρονοβόρα διαδικασία και θα επιμηκύνει τους χρόνους καταχώρησης των επίσημων αποτελεσμάτων από τα συνεργεία που έχουν στηθεί στη Νομαρχία Ηλείας.

Όπως είχε τονίσει πριν μερικές ημέρες ο διευθυντής διοικητικών υπηρεσιών της Ν.Α. Ηλείας κ. Βασίλης Αλεξόπουλος, όλα στη μετάδοση των αποτελεσμάτων θα κριθούν από τον τρόπο που θα λειτουργήσουν οι εφορευτικές επιτροπές και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι. Από τη στιγμή που υπάρχουν προβλήματα στις συνθέσεις των εφορευτικών επιτροπών γίνεται αντιληπτό ότι αυτά τα προβλήματα θα μετατεθούν και στα συνεργεία καταχώρησης αλλά και στον τελικό αποδέκτη που θα είναι το υπουργείο Εσωτερικών.

Ιδιαίτερα στα εκλογικά τμήματα που υπάρχουν μόνο ο δικαστικός αντιπρόσωπος και ο γραμματέας, η καταμέτρηση των ψήφων αναμένεται να καθυστερήσει αρκετά.

Ανάλογη θα είναι και η τύχη των σταυρών προτίμησης, οι οποίοι συνήθως καταμετριούνται αφού ολοκληρωθούν οι καταμετρήσεις των ψηφοδελτίων. Υπηρεσιακοί παράγοντες που έχουν ασχοληθεί ξανά με εκλογές εκφράζουν φόβους ότι η καταμέτρηση των σταυρών ενδεχομένως να μην ξεκινήσει ούτε στις 12 τα μεσάνυχτα και να μην υπάρχει σαφής εικόνα για το ποιοι εκλέγονται μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η μετάδοση των αποτελεσμάτων

Αξίζει να τονιστεί ότι σύμφωνα με το πλάνο της Νομαρχίας, στα εκλογικά τμήματα με μονό αριθμό (1,3,5,7 κλπ) θα ανοιχτούν πρώτα οι κάλπες των δημοτικών εκλογών. Στα εκλογικά τμήματα με ζυγό αριθμό (2,4,6,8 κλπ) θα ανοιχτούν πρώτα οι κάλπες των περιφερειακών εκλογών. Έτσι, θα υπάρχει ταυτόχρονα ροή αποτελεσμάτων και για τους δήμους αλλά και για την περιφέρεια.

Κάθε τηλεγράφημα που θα έρχεται από τα εκλογικά τμήματα θα περνά στο πληροφοριακό ηλεκτρονικό σύστημα της Νομαρχίας, το οποίο, αφού θα καταχωρεί τα αποτελέσματα, θα τα προωθεί άμεσα προς το υπουργείο Εσωτερικών. Με το ίδιο πληροφοριακό σύστημα είναι συνδεδεμένο online και το ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ, έτσι μπορείτε να παρακολουθείτε διαρκώς την εξέλιξη των αποτελεσμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...