Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Αντιμετωπίστε την κατάθλιψη σε 24 ώρες

Εκμεταλλευτείτε κάθε λεπτό της ημέρας

Η άσκηση είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε την κατάθλιψη. Όσο πιο ενεργητικοί είναι οι άνθρωποι, τόσο λιγότερες πιθανότητες έχουν να πάθουν κατάθλιψη λένε ερευνητές από το Πανεπιστήμιο King του Λονδίνου και προτείνουν ένα 24ωρο πρόγραμμα… εκτόξευσης της διάθεσής σας στα ύψη!

07:00 Κάντε τον DJ: Προγραμματίστε το ξυπνητήρι σε ένα ραδιοφωνικό σταθμό και ξυπνήστε… συνοδεία μουσικής!

11:30 Βγείτε έξω για καφέ: Δέκα λεπτά έκθεσης στο φως του ήλιου μπορεί να αλλάξει δραστικά τη διάθεσή σας. Η ψυχολόγος, Stephany Biello, αναφέρει χαρακτηριστικά «Λειτουργούμε σαν τα φυτά. Παίρνουμε ενέργεια από το ηλιακό φως».

13:00 Κάντε διάλειμμα για φαγητό: Προτιμήστε ένα διαφορετικό κατάστημα από αυτό που συχνάζετε και.. απολαύστε τη βόλτα σας μέχρι εκεί. Η άσκηση αυξάνει την ποσότητα ενδορφινών που εκκρίνονται στον οργανισμό και αυτό στη συνέχεια ενισχύει τη διάθεσή σας.

17:00 Πάρτε βαθιές ανάσες: Σταματήστε αυτό που κάνετε και πάρτε βαθιές ανάσες. Ο τρόπος που αναπνέουμε σχετίζεται με τα επίπεδα άγχους που μας κατακλύζουν στη σύγχρονη εποχή.

20:00 Αποσυνδεθείτε από το Διαδίκτυο: Η επαφή με τους φίλους μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης μπορεί να είναι διασκεδαστική, αλλά σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου Leeds δε βελτιώνει τη διάθεση ενός «πεσμένου» ατόμου. Αντί για αυτό προτιμήστε να βρεθείτε από κοντά με τους φίλους σας.

22:00 Κάντε έρωτα: Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Biological Psychology όσοι έκαναν σεξ το προηγούμενο βράδυ ήταν πιθανότερο να αντιδράσουν πιο ήρεμα και με πιο αποδοτικό τρόπο την επόμενη ημέρα.

23:00 Ξεκουραστείτε: Δώστε στον εαυτό σας το χρόνο που χρειάζεται. Οι σφυγμοί της καρδιάς πέφτουν, το ίδιο συμβαίνει και με τη θερμοκρασία του σώματός σας και… είστε έτοιμοι να απολαύσετε ένα χαλαρωτικό ύπνο!
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...