Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Δεν πήγαν οι εφορευτικές επιτροπές!


Δεν πήγαν οι εφορευτικές επιτροπές!
Ο κ. Κεφαλούρος στο 404 Ε.Τ. Πύργου είναι ένας από τους δικαστικούς αντιπροσώπους που εργάζονται χωρίς ούτε ένα μέλος εφορευτικής επιτροπής!
Με προβλήματα ξεκίνησε από τις 7 το πρωί στην Ηλεία η διαδικασία της ψηφοφορίας για τις δημοτικές και τις περιφερειακές εκλογές, καθώς σε κάποια εκλογικά τμήματα δεν προσήλθαν καθόλου εφορευτικές επιτροπές!
Χωρίς καθόλου εφορευτικές επιτροπές λειτουργούν πέντε εκλογικά τμήματα της περιφέρειας Πρωτοδικείου Πύργου και τα πέντε βρίσκονται μέσα στην πόλη του Πύργου, έχουν δηλαδή μεγάλη δυναμικότητα από πλευράς εγγεγραμμένων εκλογέων.

Το πρόβλημα στην περιοχή του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας είναι ακόμη μεγαλύτερο καθώς μόλις το 10% των εκλογικών τμημάτων λειτουργεί σε πλήρη σύνθεση, από πλευράς εφορευτικών επιτροπών. Στο υπόλοιπο 90% υπάρχουν ένα, δύο μέλη εφορευτικών επιτροπών ή κανένα!

Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και σύμφωνα με πληροφορίες ο έφορος των εκλογών της Αμαλιάδας ετοιμάζει ποινικές κυρώσεις για τους απόντες ενώ έχει ειδοποιηθεί και η Αστυνομία ώστε να επέμβει για την αναγκαστική προσαγωγή των μελών εγορευτικών επιτροπών στα εκλογικά τμήματα.

Κατά τα άλλα, όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και οι γραμματείς παρέλαβαν τους διορισμούς τους και βρίσκονται στις θέσεις τους κανονικά.

Όπως δήλωσε στο ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ ένας από τους δικαστικούς αντιπροσώπους που καλούνται μόνοι τους να βγάλουν σε πέρας την εκλογική διαδικασία, αφού δεν έχουν εφορευτική επιτροπή, ο κ. Κεφαλούρος, στο 404 εκλογικό τμήμα Πύργου, «αν δω μαζική προσέλευση ψηφοφόρων και δεν μπορέσω να ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου, θα αναγκαστώ να κλείσω το εκλογικό τμήμα».

Να σημειωθεί ότι κάθε εφορευτική επιτροπή, στην κανονική της σύνθεση, αποτελείται από τέσσερα τακτικά και τέσσερα αναπληρωματικά μέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...