Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστράτευσης των ναυτεργατών

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010
Ανεβαίνει  το θερμόμετρο στις σχέσεις της κυβέρνησης με τους απεργούς ναυτεργάτες,  καθώς  ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννης Διαμαντίδης, μιλώντας το  πρωί της Δευτέρας στον ΒΗΜΑ 99,5,  άφησε ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο επιστράτευσης.

Από την πλευρά της, η  ΠΝΟ, που  συνεχίζει την κινητοποίησή της μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης,  συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι προκειμένου να αποφασίσει την περαιτέρω  στάση της. Την ίδια στιγμή, αντιμέτωποι με ελλείψεις βασικών προϊόντων  βρίσκονται πλέον οι κάτοικοι νησιών, μετά από επτά ημέρες απεργίας.



Ο  Γ.Διαμαντίδης δήλωσε πως «το κράτος δεν θα αφήσει την πατρίδα μας  κομμένη στα δύο» και πως «όλα τα ενδεχόμενα για την αντιμετώπιση του  προβλήματος είναι ανοιχτά», αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί πως ένας τρόπος  είναι και η επιστράτευση.



Ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων τόνισε  πως αναμένει να δει εάν οι ναυτεργάτες θα έχουν συνάντηση με τους  εργοδότες και από τα αποτελέσματα της συνάντησης αυτής θα εξαρτηθεί η  στάση της κυβέρνησης.



Ο κ. Διαμαντίδης σημείωσε, πάντως, πως  είναι αδιανόητο να έχει κοπεί στα δύο η Ελλάδα και να μην διακινούνται  προϊόντα, λόγω της διεκδίκησης αύξησης στους μισθούς των ναυτεργατών,  την ώρα που «άλλοι δεν παίρνουν καθόλου αυξήσεις».

 

Την ίδια  ώρα, οι κάτοικοι των νησιών είναι ήδη αντιµέτωποι µε ελλείψεις βασικών  προϊόντων, ενώ µε δυσκολία γίνεται η διακίνηση των δικών τους προϊόντων –  ιδιαίτερα από την Κρήτη προς την υπόλοιπη Ελλάδα. Είναι  χαρακτηριστικόότι οι κάτοικοι του Καστελόριζου, για µια ακόµη φορά,  υποχρεώθηκαν να αγοράσουν αλεύρι και λαχανικά από την τουρκική Αντίφυλλο!!



tanea

1 σχόλιο:

stduce@gmail.com είπε...

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΒLOGG ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΙ ΜΟΥ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ.ΑΣ ΜΑΘΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΟΥΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ.ΑΣ ΜΑΘΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.ΑΝ ΤΟ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΚΤΟΠΛΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ.ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ 2% ΑΥΞΗΣΗ.ΑΣ ΜΑΘΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 19 ΚΑΙ 20 ΩΡΕΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΩΡΙΑΣ.ΑΣ ΜΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΤΙ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ 8 ΜΠΩΦΟΡ ΣΤΑ 9 ΣΤΑ 10 ΣΤΑ 11 ΣΤΑ 12.ΑΣ ΕΡΘΕΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ.ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΛΟΙ.ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΟΠΩΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΛΑΔΗ ΑΔΕΙΟΥΧΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑ.ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΟΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ.ΑΛΛΑ ΠΑΡ"ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑΥΤΙΚΟΙ.
ΣΤΑΘΗΣ ΨΥΧΟΓΥΙΟΣ-ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΣ Ε.Ν.

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...