Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Βάλτε και εσείς τη δική σας υπογραφή!

Βάλτε και εσείς τη δική σας υπογραφή!
Προσπάθεια να καθιερωθεί η 9η Νοεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα για το Χαμόγελο του παιδιού ξεκίνησε χθες σε μια προσπάθεια να διαδοθεί το όραμα του μικρού Αντρέα Γιαννόπουλου, που πριν 15 χρόνια «έφυγε» από καρκίνο.


Το Χαμόγελο του Παιδιού οργάνωσε χθες μια εκδήλωση στην αίθουσα Συνεδρίων και Εκθέσεων του Ζαππείου, με κεντρική ομιλήτρια την υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου.

Η εκδήλωση έλαβε «παγκόσμιο» χαρακτήρα με τη συμμετοχή παιδιών από όλο τον κόσμο. Παιδιά διπλωματών, παιδιά από διεθνή σχολεία και κοινότητες στην Ελλάδα, αλλά και παιδιά από τα δημόσια σχολεία της χώρας και από το «Χαμόγελο του Παιδιού» μίλησαν για τη σημασία που έχει ένα καθημερινό χαμόγελο στη ζωή τους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Διπλωματικού Σώματος, της Δικαιοσύνης, της Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και της Πυροσβεστικής καθώς και ηθοποιοί, αθλητές, επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι, οι οποίοι έχουν βρεθεί κοντά στο Σύλλογο «το Χαμόγελο του Παιδιού» όλα αυτά τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια και ευχήθηκαν να συμπράξουν όλοι ώστε να γίνει πραγματικότητα η Παγκόσμια Ημέρα για Το Χαμόγελο του Παιδιού.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε και η επίσημη παρουσίαση της ιστοσελίδας www.thesmileofthechildworldday.org, μέσω της οποίας θα συγκεντρωθούν υπογραφές για την καθιέρωση της 9ης Νοεμβρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας για Το Χαμόγελο του Παιδιού.

Ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι παραβρίσκεται στην εκδήλωση περισσότερο ως πατέρας του Ανδρέα και λιγότερο ως πρόεδρος του Συλλόγου «το Χαμόγελο του Παιδιού», προέτρεψε τους μεγάλους να ενώσουν τις φωνές τους με τις φωνές των παιδιών.

«Αυτή η ημέρα δεν είναι υπόθεση των μεγάλων,» είπε. «Είναι υπόθεση των παιδιών. Και τα μηνύματα που μας έχουν έρθει, από το Βέλγιο μέχρι την Ταϊλάνδη, από τόσες χώρες, είναι μηνύματα αισιοδοξίας ότι η ευχή θα γίνει πραγματικότητα.»

24ωρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...