Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Ιερά Σύνοδος για εξαπάτηση κληρικών


Ιερά Σύνοδος για εξαπάτηση κληρικών
Την παρέμβαση και της Ιεράς Συνόδου προκάλεσε η περίπτωση εξαπάτησης κληρικών από την Ηλεία, όταν επιτήδειοι τους ζήτησαν να καταθέσουν χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό, δήθεν για τακτοποίηση υπόθεσής τους.
Σε εγκύκλιό της η Ιερά Σύνοδος, την οποία απηύθυνε πριν από λίγες ημέρες προς τις μητροπόλεις, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «ομάδα επιτηδείων επιχειρεί και ενίοτε επιτυγχάνει, εκμεταλλευόμενη την ευπιστίαν κληρικών και μοναχών, να αποσπάσει σημαντικά χρηματικά ποσά».

Όμως, οι καταγγελίες για απόπειρα εξαπάτησης κληρικών έχουν λάβει μεγάλες διαστάσεις τον τελευταίο μήνα και εκτός Ηλείας. Μάλιστα, το Ταμείο Πρόνοιας Ορθόδοξου Εφημεριακού Κλήρου Ελλάδος (ΤΠΟΕΚΕ) παρέπεμψε το θέμα σε εισαγγελέα, ενώ και ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος (ΙΣΚΕ) όπως και η Ιερά Σύνοδος με ανακοίνωσή του προειδοποιεί τους εφημέριους και τους μοναχούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...