Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Δεν θα είναι υποχρεωτική η φοροκάρτα

Προαιρετική θα είναι η χρήση της φοροκάρτας στις συναλλαγές, που θα εκδώσει για όλους τους φορολογουμένους, το Υπουργείο Οικονομικών και η χρήση της θα... ξεκινήσει τους πρώτους μήνες του 2011.

Με αυτήν τη δήλωση του στο " ΒΗΜΑ της Κυριακής" , ο ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων, κ. Σπινέλλης, ξεκαθαρίζει, η κάρτα δεν θα περιέχει προσωπικά στοιχεία αλλά έναν αριθμό. "Η κάρτα καταναλωτή δεν θα περιέχει προσωπικά στοιχεία .Θα έχει μόνο έναν αριθμό 19 ψηφίων και θα μπορεί ανά πάσα στιγμή ο καταναλωτής να γνωρίζει μέσω Ιnternet τι και πόσα έχει ξοδέψει σε αγαθά και υπηρεσίες. Επίσης η χρήση της κάρτας είναι προαιρετική", δήλωσε. 
 
Μάλιστα, όπως διευκρινίζουν από το υπουργείο Οικονομικών, αν ξεπερνάει κάποιος το όριο των ζητούμενων αποδείξεων για την εξασφάλιση του αφορολογήτου δεν θα πρέπει να ανησυχεί καθώς οι συγκεκριμένες δαπάνες δεν αποτελούν τεκμήριο και άρα δεν τίθεται θέμα επιπλέον φορολόγησης.

Η προμήθειά της φοροκάρτας, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, θα γίνεται από τις τράπεζες, ενώ οι καταναλωτές θα εξακολουθούν να ζητούν αποδείξεις.

24oro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...