Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Τα ξενοδοχεία ακόμη περιμένουν τους πελάτες

Μειωμένες ως και 30% οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία του νομού Ιωαννίνων

Τις πιο δύσκολες γιορτές των τελευταίων ετών περνάει ο τουρισμός των Ιωαννίνων αυτά τα Χριστούγεννα, αφού τόσο η οικονομική δυσκολία που περνάει η χώρα όσο και το γεγονός πως τα Χριστούγεννα δε συνδυάζονται με κάποιο τριήμερο έχουν φέρει μια μείωση στις κρατήσεις των ξενοδοχείων της τάξης του 30% σε σχέση με πέρσι.

Έτσι ίσως είναι η πρώτη χρονιά που αν κάποιος θέλει να επισκεφτεί την περιοχή και δεν έχει κλείσει ήδη ένα δωμάτιο προλαβαίνει να το κάνει ακόμη και τώρα.

Στο 65% η πληρότητα στα Γιάννινα

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων, Κωνσταντίνος Βλάχος τόνισε πως οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία της πόλης, τα φετινά Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, είναι σχεδόν 30% λιγότερες σε σχέση με πέρσι, με όσα ξενοδοχεία έχουν πληρότητα κοντά στο 65% να είναι ανάμεσα σε αυτά που έχουν πάει πολύ καλά.

Αιτία όλων αυτών, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι φυσικά η οικονομική στενότητα των Ελλήνων, αφού η περιοχή δουλεύει κυρίως με τον εσωτερικό τουρισμό, καθώς επίσης και το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποιο τριήμερο ώστε να αποφασίσουν κάποιοι πιο μακρινοί συμπολίτες μας να έρθουν στα Γιάννινα.

Οι τιμές πάντως, όπως είπε ο κ. Βλάχος, στα ξενοδοχεία των Ιωαννίνων, κυμαίνονται από 30 μέχρι και 180 ευρώ τη βραδιά για ένα δίκλινο δωμάτιο και είναι στα ίδια περίπου επίπεδα με πέρσι, με τα περισσότερα ξενοδοχεία ωστόσο να έχουν τις τιμές τους κοντά στα 80 ευρώ.

Υπάρχουν ακόμα δωμάτια στο Μέτσοβο
Ίδια εικόνα με αυτή των Ιωαννίνων παρουσιάζει ένας από τους πιο δημοφιλής χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας.

Όπως μας είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μετσόβου, Αναστάσιος Βαδιβούλης, φέτος είναι ίσως η πρώτη χρόνια που κάποιος μπορεί να τηλεφωνήσει ακόμα και τώρα σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο και να βρει διαθέσιμο δωμάτιο.

Κι αυτό παρά το γεγονός πως οι τιμές είναι χαμηλότερες από πέρσι ξεκινώντας από τα 60 και φτάνοντας μέχρι και τα 150 ευρώ το δίκλινο με πρωινό.

Για το πενθήμερο μάλιστα από 26 μέχρι και 30 Δεκεμβρίου τα περισσότερα ξενοδοχεία ρίχνουν τις τιμές του μέχρι και 45% στην προσπάθεια που κάνουν να αυξήσουν λιγάκι τις κρατήσεις τους.

Η μείωση αυτή πάντως, σύμφωνα με τον κ. Βαδιβούλη, δεν επηρεάζει καθόλου την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών και γίνεται με γνώμονα την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα νοικοκυριά αλλά και οι ίδιοι οι ξενοδόχοι.

Λιγότερες οι κρατήσεις και στο Ζαγόρι
Κοντά στο 25 με 30% κάτω είναι και οι κρατήσεις στο Ζαγόρι, έναν προορισμό που σίγουρα αποτελεί την πρώτη επιλογή πολλών ελλήνων για τα Χριστούγεννα και όχι μόνο.

Ο δήμαρχος του νέου πια δήμου Ζαγορίου, Γαβριήλ Παπαναστασίου, μιλώντας στους «Ν.Α.» τόνισε πως φέτος είναι η μοναδική χρονιά που τα καταλύματα έχουν ακόμα ελευθέρα δωμάτια παρά το γεγονός πως οι τιμές τους είναι πολύ χαμηλότερες σε σχέση με άλλες χρονιές και κυμαίνονται από 50 μέχρι 150 ευρώ.

Ένα άλλο στοιχείο που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι πως, σύμφωνα με τον κ. Παπαναστασίου, πέρσι, την περίοδο των εορτών υπήρχαν κρατήσεις και τις 15 μέρες, ενώ φέτος περιορίστηκαν μόλις στις 9.

Πάντως ο δήμαρχος Ζαγορίου ελπίζει πως την επόμενη εβδομάδα οι κρατήσεις θα αυξηθούν αφού όπως είπε κάτι αντίστοιχο έγινε τις τελευταίες μέρες για τα Χριστούγεννα.

Πηγή: neoiagones.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...