Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Απεργία

Απεργία
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων μετά την προσχηματική άρνηση των εργοδοτικών οργανώσεων να προσέλθουν σε διάλογο για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, συμμετέχει στην 48ωρη απεργία για την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010,
που έχουν κηρύξει η ΠΟΕΣΥ και άλλες αδελφές Ενώσεις Συντακτών.
Σε μια περίοδο όπου η Κυβέρνηση επιχειρεί να εφαρμόσει εργασιακό μεσαίωνα, αφήνοντας επί της ουσίας απροστάτευτους τους εργαζόμενους. Την ώρα που οι εργοδότες προχωρούν σε μπαράζ απολύσεων και ελαστικοποίησης και εντατικοποίησης της εργασίας,  το μήνυμα του δημοσιογραφικού κόσμου πρέπει να είναι ηχηρό.

Οι δημοσιογράφοι συνεχίζουν τον αγώνα τους για αξιοπρεπείς μισθούς, για υπογραφή ΣΣΕ, για τερματισμό των απολύσεων. Διεκδικώντας παράλληλα το Κράτος να λάβει  ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης των άνεργων συναδέλφων μας , ο αριθμός των οποίων καθημερινά μεγαλώνει.

Το Διοικητικό Συμβούλιο  της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων καλεί τους συναδέλφους και όλους τους εργαζόμενους σε συναφείς κλάδους να μετάσχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση, λέγοντας ένα βροντερό «όχι» στην απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τους δημοσιογράφους σε ενημερωτική συγκέντρωση την Παρασκευή στις 11 το πρωί, στα γραφεία της ΕΣΗΕΠΗΝ, στην Πάτρα.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...