Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Μπαμπάδες μην είστε αυστηροί με τα παιδιά σας!

http://static.madata.gr/files/dikaiosini_tyfli_951093276.jpgΤον γύρο του κόσμου κάνει η καταδίκη ενός πατέρα από δικαστήριο επειδή αυτός τα πίεζε υπέρ το δέον να μελετήσουν για το σχολείο... Το πρωτότυπο περιστατικό συνέβη στην Αυστραλία, όπου δικαστήριο της Μελβούρνης αποφάσισε για αυτόν τον λόγο να αφαιρέσει από τον πατέρα το δικαίωμα να παίρνει αποφάσεις για το μέλλον των τριών παιδιών του, ουσιαστικά δηλαδή να του αφαιρέσει την επιμέλειά τους.


Τον βιετναμικής καταγωγής πατέρα είχε οδηγήσει στο δικαστήριο η πρώην σύζυγός του, υποστηρίζοντας ότι με την υπερβολική πίεση που ασκούσε στην 13χρονη και την 11χρονη κόρη του, τους δημιουργούσε υπερβολικό άγχος και έτσι η ζωή τους μετατρέπονταν σε «εφιάλτη».

Σύμφωνα με όσα κατατέθηκαν στο δικαστήριο, ο πατέρας ζητούσε από τις δύο κόρες του να γράφουν αναλυτικές αναφορές για το τι έκαναν στην καθημερινή τους ζωή και να του τις διαβάζουν από το τηλέφωνο κάθε βράδυ, ώστε με τον τρόπο αυτό να διαπιστώνει το επίπεδο της εκφραστικής τους ικανότητας.

Επιπλέον, τους ζητούσε στο σπίτι να κάνουν εργασίες, των οποίων το επίπεδο ήταν πολύ ανώτερο απ' αυτό που βρίσκονταν τα δύο κορίτσια στο σχολείο. Ο ίδιος είχε αναλάβει φυσικά να διαβάζει τα παιδιά και είχε την φιλοδοξία ότι θα κέρδιζαν υποτροφία για ελίτ σχολείο της Μελβούρνης.

Ο ίδιος ο πατέρας, υπερασπιζόμενος τον εαυτό του, είπε ότι το μόνο που ήθελε ήταν το καλό των παιδιών του. Ωστόσο, το δικαστήριο χαρακτήρισε την φορτική συμπεριφορά του πατέρα ως λανθασμένη και εκτιμώντας τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει στην διαμόρφωση του χαρακτήρα τους, του απαγόρευσε στο εξής να αποφασίζει για το μέλλον τους...
24oro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...