Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Εκκλησιαστική μαφία εμπορεύεται γάμους και βαπτίσεις


«Μας κοροϊδεύουν. Μας ζητούν ποσά για να εκδώσουμε τα απαραίτητα πιστοποιητικά...
για το γάμο μας και τη βάπτιση του παιδιού μας πολύ πιο υψηλά από αυτά που θα έπρεπε να καταβάλλουμε.

Και το χειρότερο; Όταν πηγαίνουμε με αποδείξεις για να πάρουμε τα λεφτά μας πίσω, εκείνοι, με ειρωνικό ύφος μας λένε ότι δεν μπορούν να μας επιστρέψουν τα χρήματά μας επειδή έχουν κοπεί αποδείξεις.

Και επίσης υποστηρίζουν ότι για να γίνει δωρεάν η έκδοση πιστοποιητικών θα πρέπει τα μυστήρια του γάμου και της βάπτισης να τελεστούν στην ενορία, την οποία επισκεφθήκαμε για την έκδοση των εγγράφων που χρειαζόμασταν».

Μία οικογένεια από το Περιστέρι καταγγέλλει στο newsbeast.gr ότι στις 26 Ιανουαρίου απευθύνθηκε στον Άγιο Ιερόθεο Περιστερίου για να εκδώσει τα απαραίτητα πιστοποιητικά για το γάμο και τη βάπτιση του παιδιού του.

«Ο εφημέριος του Ιερού Ναού αφού ετοίμασε τις απαραίτητες βεβαιώσεις, τις οποίες θα έπρεπε να προσκομίσουμε στην Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου, μας ζήτησε το συνολικό ποσό των 125 ευρώ (χωρίς τα παράβολα)» τονίζει το ζευγάρι.

Για να επισημάνει:
«Μιλήσαμε με φίλο μας, ιερέα, καθώς και με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και διαπιστώσαμε ότι το ποσό που απαιτείται να καταβληθεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις κυμαίνεται από 30 – 50 ευρώ. Γι’ αυτό πήραμε τηλέφωνο τον εφημέριο του Αγίου Ιερόθεου. Το αποτέλεσμα; Αντιληφθήκαμε ότι κι εκείνος ακολουθεί την κατεύθυνση που του δίνεται από την Ιερά Μητρόπολη της περιοχής. Γι’ αυτό πήραμε την απόφαση να απευθυνθούμε απευθείας εκεί για να μην χάνουμε χρόνο».

Έτσι λοιπόν την προηγούμενη εβδομάδα το ζευγάρι που σε λίγους μήνες θα παντρευτεί επισκέφθηκε την Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου. «Όταν ζητήσαμε να μας επιστραφεί το ποσό με έγγραφη καταγγελία μας ο υπεύθυνος μας είπε ότι επιστροφή των χρημάτων δεν μπορεί να γίνει από τη στιγμή που έχουν κοπεί οι αποδείξεις. Κι ότι από τη στιγμή που θέλουμε να γίνει δωρεάν η έκδοση πιστοποιητικών πρέπει το μυστήριο του γάμου και της βάπτισης να τελεστεί στην ενορία μας. Και τρίτον ότι πρέπει να γίνει καταβολή δύο παραβόλων από την εφορία» επισημαίνει το ζευγάρι.

Και το χειρότερο όπως αναφέρει το ζευγάρι είναι ότι όταν αρνήθηκαν να υποβάλλουν τα παράβολα και απαίτησαν να τους δοθούν την ίδια ημέρα τα πιστοποιητικά, ο υπεύθυνος σύνταξής τους αρνήθηκε να συμπληρώσει τα έγγραφα γιατί το ρολόι έδειχνε 1.30 το μεσημέρι και η βάρδιά του είχε λήξει.

«Τότε αρχίσαμε να διαμαρτυρόμαστε και το αποτέλεσμα ήταν να μας φτιάξουν τα πιστοποιητικά αλλά με πονηρό τρόπο. Τι εννοούμε; Όταν φύγαμε από την Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου, διαπιστώσαμε ότι είχαν εξαφανίσει τις αποδείξεις με τα ποσά που είχαμε πληρώσει, αφήνοντάς μας μόνο την αντίστοιχη απόδειξη της μεταβίβασης της βάπτισης του παιδιού μας. Και επίσης στον φάκελο με τα έγγραφα που τους είχαμε προσκομίσει πήραν το παράβολο που θα καταθέταμε στον Ιερό Ναό, όπου θα τελεστούν τα μυστήρια. Εμείς δεν θέλουμε τα χρήματά μας για να γεμίσουμε το πορτοφόλι μας. Μακάρι να τα πάρουμε πίσω και να τα προσφέρουμε σε έναν φτωχό».







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...