Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Το Πανεπιστήμιο Πατρών απέβαλε φοιτητές


Το Πανεπιστήμιο Πατρών απέβαλε φοιτητές
Ποινές σε φοιτητές επιβάλλει για πρώτη φορά ελληνικό πανεπιστήμιο...
και συγκεκριμένα το Πανεπιστήμιο Πατρών. Πρόκειται για πρωτοφανή ενέργεια, καθώς ουδέποτε έως τώρα ακαδημαϊκά όργανα ελληνικού ΑΕΙ επιχείρησαν να επιβάλουν την τάξη στο ίδρυμά τους με νόμιμες ποινές σε όσους καταλύουν την ακαδημαϊκή λειτουργία. 

Αντίθετα, στις συχνές περιπτώσεις επεισοδίων, διάλυσης συνεδρίασης οργάνων ή και αυθαίρετων καταλήψεων οι αρχές των ελληνικών ΑΕΙ επεδίωκαν να κλείσει το θέμα χωρίς ουσιαστικές κυρώσεις.

Το Δ.Σ. του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών Πατρών υπό την προεδρεία του πρύτανη κ. Γεωργίου Παναγιωτάκη, τιμώρησε δύο φοιτητές του με την ποινή της εξάμηνης αναστολής φοίτησης με αναστολή. Οι δύο φοιτητές, που ανήκουν σε παράταξη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, είχαν διαλύσει γενικές συνελεύσεις του Τμήματος έχοντας τη συνδρομή ομοϊδεατών τους.

Η ποινή βασίζεται στις διατάξεις του Εσωτερικού Κανονισμού του Παν. Πατρών, ο οποίος συμπληρώνεται από τον Πρότυπο Εσωτερικό Κανονισμό για τα ΑΕΙ του υπουργείου Παιδείας, και θεωρείται ιδιαίτερα ηχηρό μήνυμα προς την ακαδημαϊκή κοινότητα της Πάτρας για την αντιμετώπιση ανάλογων πράξεων.

Μάλιστα, πειθαρχικό συμβούλιο ετοιμάζεται και για φοιτητές του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών στο ίδιο ΑΕΙ. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την περίπτωση μικρής ομάδας περίπου 10 φοιτητών της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, οι οποίοι έχουν καταλάβει χώρο 15 τ. μ. εντός του ΑΕΙ.

Οι ποινές αρχίζουν από την επίπληξη και φθάνουν έως και την αφαίρεση της φοιτητικής ιδιότητας (ενδεικτικά, άλλες ποινές είναι η απαγόρευση συμμετοχής σε εξετάσεις και η αναστολή της φοιτητικής ιδιότητας για ένα διάστημα).
24oro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...