Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Απανωτά... “εμφράγματα” στους δρόμους - Απεργούν όλα τα ΜΜΜ - Aναβάλλονται οι εξετάσεις στα Πανεπιστήμια


Το 24ωρο χειρόφρενο που τράβηξαν σήμερα οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ...
σήμανε νέα ταλαιπωρία για τους Αθηναίους ήδη από τα χαράματα.


Ήδη μεγάλες είναι οι καθυστερήσεις τόσο στην άνοδο της Κηφισού από τα ΚΤΕΛ και πάνω, αλλά και στην κάθοδο από τη γέφυρα της μεταμόρφωσης μέχρι τις τρεις γέφυρες.
Πολύ αυξημένη είναι η κίνηση και στην Αττική οδό από τη διαστεύρωσή της με την εθνική ως και το δακτυλίδι και ειδικά στις εξόδους υπάρχει πρόβλημα με μεγαλύτερο στην έξοδο της Κηφισίας προς το ρεύμα καθόδου.

Η Κηφισίας έχει “φρακάρει” από το δακτυλίδι και κάτω μέχρι και τη διασταύρωση με την Κατεχάκη η οποία επίσης παρουσιάζει έντονο πρόβλημα και στα δύο ρεύματα.
Αδιάβατες έχουν γίνει και η Αλεξάνδρας, η Πατησίων, αλλά και η Βασ. Σοφίας προς κέντρο.

Έντονο είναι το πρόβλημα στην παραλιακή μέχρι και την έξοδο στο ποτάμι, ενώ και η Συγγρού έχει κολλήσει από το ύψος του Αγίου Σώστη στην άνοδο.

Ταλαιπωρία διαρκείας

Όχι μόνο γιατί κανένα μεταφορικό μέσο δε θα κυκλοφορεί στους δρόμους της πρωτεύουσας και το κυκλοφοριακό «έμφραγμα» πρέπει να θεωρείται δεδομένο, αλλά υπάρχει ακόμη ένας λόγος: η συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί για τις 13:00 έξω από τη Βουλή.

Μέσα στο Κοινοβούλιο θα ψηφίζεται το επίμαχο νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες, απέξω θα βρίσκονται οι εργαζόμενοι για να διαμαρτυρηθούν. Λόγω της συγκέντρωσης οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα θα κλείσουν και τα πράγματα θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολα.

Αύριο, όταν το σχέδιο νόμου θα είναι πλέον νόμος του κράτους, οι εργαζόμενοι θα αποφασίσουν για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους.

Το μόνο σίγουρο μέχρι στιγμής είναι ότι τα λεωφορεία αύριο θα ακινητοποιηθούν από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα.

Στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται και η τροπολογία που προβλέπει πρόστιμο και φυλάκιση για όσους δεν καταβάλλουν κόμιστρο στα μέσα μεταφοράς και πρόστιμο, με δυνατότητα αφαίρεσης άδειας, διπλώματος και πινακίδων κυκλοφορίας για τη μη πληρωμή διοδίων.

Λόγω του χάους που αναμένεται να επικρατήσεις για πολλές ώρες σήμερα στην Αθήνα ο δακτύλιος δεν θα ισχύσει, ενώ αναβάλλονται και οι εξετάσεις στα πανεπιστήμια, τα οποία καλούν τους φοιτητές να επισκεφθούν τις ιστοσελίδες των σχολών τους για περαιτέρω πληροφορίες.

24ωρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...