Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Πολιτική Αγωγή: Κραυγαλέα η ενοχή του κατηγορουμένου


Συνεχίστηκε και σήμερα Τρίτη 15 Φεβρουαρίου η συνεδρίαση στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πύργου, για την γνωστή πλέον υπόθεση της ανθρωποκτονίας του 34χρονου δασοπυροσβέστη Βασιλείου Γκότση, ο οποίος...
...το Μάιο του 2008, είχε βρεθεί απανθρακωμένος μέσα στο αυτοκίνητό του σε αγροτική περιοχή του Δήμου Φαρρών Αχαΐας.

Ως δράστης του αποτρόπαιου αυτού εγκλήματος κατηγορείται ένας 55χρονος κτηνοτρόφος, ο οποίος στην απολογία του αρνήθηκε κάθε κατηγορία και δηλώνει αθώος. Στη σημερινή διαδικασία, από το πρωί μέχρι και το πέρας του ωραρίου, αγόρευσαν οι τρεις δικηγόροι του θύματος, δηλαδή οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής από την Πάτρα Κρεμμύδας Κων/νος, Κοραντζόπουλος Παναγιώτης και Αποστολόπουλος Κων/νος.

Από την πλευρά τους υποστηρίζουν, ότι όλα τα στοιχεία που βρίσκονται στο φάκελο της Δικογραφίας όχι μόνο κατά την προανακριτική διαδικασία, αλλά και κατά την αναπαράσταση, καθώς επίσης από ιατρικές πραγματογνωμοσύνες, μαρτυρικές καταθέσεις πεπειραμένων πυροσβεστών, αλλά και οικείων προσώπων είτε του θύματος είτε ακόμη και του κατηγορούμενου, στο προανακριτικό στάδιο, αλλά και  μέσα στην αίθουσα του ΜΟΔ Πύργου, αποδεικνύουν κραυγαλέα την ενοχή του κατηγορουμένου.

Επίσης, οι συνήγοροι ανεπιφύλακτα δήλωσαν ότι οι αντιφάσεις που υπέπεσαν οι συγγενείς του κατηγορουμένου αλλά και ο ίδιος ο κατηγορούμενος, στον τρόπο της παρουσίασης της πυρπόλησης του άτυχου άνδρα ως αυτοκτονία, αλλά και οι περιγραφές τους για τον τρόπο που ενήργησαν εκείνη την στιγμή της φωτιάς, είναι περιπλεκόμενες και αναληθείς. Τα πραγματικά  περιστατικά που εκτυλίχτηκαν στον τόπο της τραγωδίας και ο χρόνος που τελέστηκε αυτή η αποτρόπαια και απάνθρωπη -όπως την χαρακτήρισαν οι συνήγοροι του θύματος- πράξη, είναι στοιχεία που ενοχοποιούν τον κατηγορούμενο και δεν χρειάζεται να έχει κανείς ιδιαίτερες γνώσεις για να το καταλάβει.

Οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου ότι δεν γνωρίζει και δεν εμπλέκεται με την οικογένειά του στο συγκεκριμένο  συμβάν είναι κατά την Πολιτική Αγωγή άκρως αβάσιμοι και δεν πείθουν. Οι αγορεύσεις και των τριών εκπροσώπων της Πολιτικής Αγωγής ολοκληρώθηκαν καθιστώντας σαφές ότι πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη για το θύμα και τους συγγενείς του.

Η συνέχεια της επόμενης συνεδρίασης του ΜΟΔ, του οποίου οι συνεδριάσεις για την συγκεκριμένη υπόθεση διανύουν τον τέταρτο μήνα από την έναρξή του (19 Οκτωβρίου 2011), θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου, με τις αγορεύσεις των δύο συνηγόρων υπεράσπισης του 55χρονου κατηγορουμένου.

iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...