Ελληνογαλλικές στρατιωτικές ασκήσεις στο Αιγαίο


Με κοινά γυμνάσια στο Αιγαίο Πέλαγος πρόκειται να συνεργασθούν ...προσεχώς οι ελληνικές και οι γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται η συμμετοχή του αεροπλανοφόρου Charles De Gaulle, το οποίο οδεύει προς το Σουέζ, επιστρέφοντας στη Γαλλία, ύστερα από δύο μήνες στον Ινδικό Ωκεανό.

Όπως ανέφερε το Ανώτατο Επιτελείο Στρατού στο Παρίσι, η σαφής ημερομηνία δεν έχει ακόμα ορισθεί και εξαρτάται από το πότε θα περάσει το αεροπλανοφόρο από το Σουέζ. Το Επιτελείο αρνείται για την ώρα να δώσει συγκεκριμένες πληροφορίες για τα σενάρια των ασκήσεων και εάν τα γυμνάσια θα αναπτυχθούν γύρω από κάποιο νησί του Αιγαίου ή όχι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα στις εν λόγω ασκήσεις θα πάρουν μέρος φρεγάτες και ένα υποβρύχιο, ενώ θα γίνει απονήωση γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Ραφάλ και των ελληνικών Μιράζ 2000 και F16.


24oro

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ