Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Για τους κλέφτες ο μήνας ξεκίνησε καλά...


Βγάλαμε κομπιουτεράκια στο iliatora.gr γιατί χάσαμε το λογαριασμό. Και οι υπολογισμοί μας βγάζουν πάνω από σαράντα χιλιάδες ευρώ σε αξία κλοπιμαίων και κόστος φθορών, που προκάλεσαν οι κλέφτες, το τελευταίο 24ωρο σε διάφορες περιοχές της Ηλείας.
Στην Αμαλιάδα οι διαρρήκτες μπήκαν σε διαμέρισμα του 3ου ορόφου και κατάφεραν να "σηκώσουν" ένα μικρό χρηματοκιβώτιο.

Δεν ήταν και πολύ βαρύ, μόλις 25 κιλά, αλλά ήταν αρκετά "φορτωμένο". Σύμφωνα με την καταγγελία του θύματος της κλοπής, το χρηματοκιβώτιο περιείχε 2.000 ευρώ, δύο βιβλιάρια, ένα ιδιωτικό συμφωνητικό και δέκα συναλλαγματικές, αξίας 1.200 ευρώ η καθεμία.

Στα Λεχαινά άγνωστοι διέρρηξαν ένα παντοπωλείο, από το οποίο πήραν το συρτάρι της ταμειακής με 60 ευρώ, καθώς επίσης ποτά και τσιγάρα από τα ράφια. Τριακόσια ευρώ ο "λογαριασμός" και άλλα 180 για τις ζημιές που έκαναν.

Στο γειτονικό Κουρτέσι οι κλέφτες δεν κατάφεραν να μπουν στο παντοπωλείο του χωριού, αλλά τα κατάφεραν λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω σε καφενείο – ψησταριά στη Νέα Μανωλάδα. Πήραν διάφορα φαγώσιμα, μια τηλεόραση plasma 42", ένα κινητό τηλέφωνο, διάφορα αναψυκτικά & οινοπνευματώδη ποτά, συνολικής αξίας 1.800 ευρώ.

Αλλά δεν σταμάτησαν εκεί. Σειρά πήρε κρεοπωλείο στο ίδιο χωριό, από όπου πήραν κρέατα αξίας 1.000 ευρώ και ένα χαρτοφύλακα που περιείχε 500 ευρώ και διάφορα έγγραφα. Η παράνομη δράση τους ολοκληρώθηκε με "μπουκάρισμα" σε καφέ – εστιατόριο, πάλι στη Νέα Μανωλάδα. "Κατέβασαν" το τζάμι της πόρτας, έσπασαν την ταμειακή, πήραν από αυτή 300 ευρώ, αλλά και μια τηλεόραση. Όλη η ζημιά… 8.000 ευρώ.

Στη Μυρσίνη άγνωστοι έκλεψαν αυτοκίνητο, που στο πορτ μπαγκάζ είχε και τα σύνεργα ψαρικής του ιδιοκτήτη. Αυτοκίνητο και σύνεργα κόστιζαν 4.000 ευρώ.

Στη Σίμιζα Ηλείας οι διαρρήκτες μπήκαν σε σπίτι και πήραν ένα ηλεκτρικό σώμα καλοριφέρ, μια μικρή τηλεόραση και ένα ατμοσίδερο. Μετά σειρά πήρε η αποθήκη. Ένα αλυσοπρίονο, δύο καρότσια, μια αντλία ραντίσματος, ένα χορτοκοπτικό, ένα δράπανο και πολλά άλλα εργαλεία η λεία τους. Η αξία των κλοπιμαίων υπολογίζεται στα 6.000 ευρώ.

Στο Κάτω Ξηροχώρι Ζαχάρως άγνωστοι μπήκαν στο σπίτι μιας ηλικιωμένης, την ώρα που αυτή ήταν στο χωράφι της. Το μόνο που πρόλαβε να δει ήταν ένα κίτρινο αυτοκίνητο. Μετά κατάλαβε ότι την είχαν ρημάξει, αφού έλειπαν τα χρυσαφικά της αξίας 6.500 ευρώ, η ταυτότητά της και το ποσό των 1.000 ευρώ.

Τέλος οι Αρχές βρήκαν σε σπίτι χωριού του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και κατέσχεσαν ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο, ένα περίστροφο με βουλωμένη κάννη και πέντε φυσίγγια κρότου λάμψης.
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...