Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Άστρο λαμπρό στον τελικό


http://www.onsports.gr/media/k2/items/cache/cf90337fbd9b6b8629d3241bcef85492_L.jpg?timestamp=1300291785Πανάξια πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας… πήρε ο Ατρόμητος, μετά το 0-0 με τον Ολυμπιακό στο Βόλο.

Η ομάδα του Περιστερίου θα βρεθεί σε τελικό για πρώτη φορά στην 88χρονη ιστορία της. 
 
Η πρόκριση επί των «ερυθρόλευκων» του Βόλου ήταν απόλυτα δίκαιη, αφού και στα δύο παιχνίδια ο Ατρόμητος ήταν ανώτερος. 
 
Αν και πήγε στο Βόλο με την υπέρ του νίκη 2-1 από το πρώτο παιχνίδι, και στη ρεβάνς ήταν καλύτερος. Είχε δοκάρι με τον Αναστασάκο και δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τον Καμαρά, για να πάρει ακόμη και τη νίκη.
 
Ο Ατρόμητος δέχθηκε την πίεση της εξέδρας πριν ακόμα ξεκινήσει το παιχνίδι, όταν ένας φίλαθλος του Ολυμπιακού πλησίασε στον πάγκο τον Γιώργο Δώνη και του ζήτησε να καθίσει κάτω! Το περιστατικό δεν πήρε έκταση, αφού έληξε μετά από κάποιες παρεμβάσεις. Απλά το ματς καθυστέρησε 5 λεπτά να ξεκινήσει.

Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάλαβαν από έδρα. Μπορεί να είχαν το προβάδισμα του ενός γκολ από το πρώτο παιχνίδι, όμως δεν θέλησαν σε καμία περίπτωση να κλειστούν ή να περιοριστούν σε παθητικό ρόλο. Μπήκαν στο γήπεδο σαν να ξεκινούσαν όλα από το μηδέν.

Στόχος και των δύο ομάδων ήταν να επιβάλουν το ρυθμό τους. Όσο κι αν προσπάθησαν, καμία δεν το κατάφερε. Πάντως, αν μια ομάδα στα πρώτα λεπτά φάνηκε περισσότερο μέσα στο γήπεδο, αυτός ήταν ο Ατρόμητος. Έκοψε το επικίνδυνο κέντρο της ομάδας του Βόλου και ανάγκασε τους γηπεδούχους να παίξουν με μακρινές μπαλιές.

Οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν την μπάλα όσο περισσότερο μπορούσαν και επιχειρούσαν να απειλήσουν κυρίως με τους Μπρίτο και Καμαρά, ο οποίος μετά τη συγνώμη που ζήτησε, βρέθηκε και πάλι στην 11άδα. Από την άλλη, ο φορμαρισμένος Μπρέσκα τα είχε βρει σκούρα με τον Νάστο, ο οποίος είχε αναλάβει το δύσκολο έργο να τον περιορίσει, ενώ ο Μόνχε φαινόταν καθαρά ότι ήταν επηρεασμένος από τον πρόσφατο τραυματισμό του.

Από τα μέσα του πρώτου μέρους ο Ολυμπιακός Βόλου έγινε πιο επιθετικός και κυνήγησε περισσότερο το γκολ, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Ιτάνζ. Πάντως, αν κάποια φάση μένει από το πρώτο ημίχρονο ως η καλύτερη, αυτή ήταν για τον Ατρόμητο με το σουτ του Καμαρά στο 21’, που έδιωξε ο Γιακούποβιτς.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα έγιναν πιο καθαρά, όσον αφορά στην εικόνα του αγώνα. Ο Ατρόμητος οπισθοχώρησε πολύ. Όλοι οι παίκτες έμειναν πίσω από το κέντρο και μόνο ο Καμαρά ήταν μπροστά. Οι φιλοξενούμενοι είχαν επιλέξει να παίζουν με μόνο με αντεπιθέσεις, προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είχε ανέβει ψηλά.

Σε μια από αυτές, στο 67’, ο Καμαρά είχε τη δεύτερη μεγάλη του ευκαιρία για να «καθαρίσει» την πρόκριση, όμως στο πλασέ του και πάλι ο Γιακούποβιτς είπε «όχι». Η ομάδα του Βόλου, από την πλευρά της, έδειχνε να θέλει, αλλά ήταν εμφανές ότι δεν μπορούσε. Είχε μεγάλο πρόβλημα στην ανάπτυξη, ενώ συνέχιζε να αντιμετωπίζει πρόβλημα και στο χώρο του κέντρου.

Μπορεί ο Ατρόμητος να μην είχε την μπάλα στα πόδια του, όμως ήταν πολύ επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις του. Στο 72’ η ομάδα του Περιστερίου είχε την τρίτη της μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι, με το δοκάρι του Αναστασάκου. Ο Μάκης Κατσαβάκης προσπαθούσε από τον πάγκο του να αλλάξει τα πράγματα, τόσο με εξωτερικές αλλαγές, όσο και με εσωτερικές, χωρίς όμως αποτελέσματα.

Ο Ατρόμητος είχε φέρει πλέον το ματς στα μέτρα του, ενώ άρχιζε να κρατάει και την μπάλα στην κατοχή του. Είχε την ψυχολογία με το μέρος του, σε αντίθεση με τους παίκτες του Βόλου που όσο περνούσαν τα λεπτά, τόσο γέμιζαν με άγχος.
 
Το τέλος του αγώνα βρήκε παίκτες και τεχνικό επιτελείου του Ατρόμητου να πανηγυρίζουν μια ιστορική πρόκριση, που την άξιζαν απόλυτα.
Θυμηθείτε το pre game του αγώνα, πατώντας ΕΔΩ

Θυμηθείτε LIVE την εξέλιξη του αγώνα, πατώντας ΕΔΩonsports.gr

24ΩΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...