ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2011

ΣΥΝΤΑΓΗ: Ζουμερό κοτόπουλο στη γάστρα


Μαζέψτε την οικογένεια και μαγειρέψτε ένα γεύμα για όλους στη γάστρα, με πολλά μυρωδικά, κρέας και ...συνοδεύεστε το με ρύζι μπασμάτι.

Υλικά (για 4 άτομα)

4 μπουτάκια κοτόπουλου

4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου

400γρ. πελτέ ντομάτας

8 σκελίδες σκόρδο

300γρ. κόκκινο κρασί

4 κύβοι ζωμός κοτόπουλου

4 κλωναράκια δενδρολίβανο

1 κουτ. σούπας μαύρη ακατέργαστη ζάχαρη

75γρ. μαύρες ελιές καθαρισμένες

φρέσκο ψωμί

θαλασσινό αλάτι

φρέσκο μαύρο πιπέρι



Εκτέλεση

1.Βάλτε τον πελτέ, το κρασί, το σκόρδο, το δενδρολίβανο και την ζάχαρη σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή γάστρα και βάλτε τα στο φούρνο να πάρουν μία βράση.

2.Εντομεταξύ βγάλτε την πέτσα από το κοτόπουλο και βάλτε το και αυτό στην γάστρα και ανακατέψτε το να πάει η σάλτσα παντού. Αφήστε το στο φούρνο για 1 ώρα και 20 λεπτά.

3.Βγάζετε την γάστρα από τον φούρνο και προσθέτετε τις ελιές, το χυμό πορτοκαλιού, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε. Τοποθετήστε από πάνω φέτες ψωμί σε όλο το μήκος της γάστρας.

4.Ξαναβάζετε το φαγητό στον φούρνο και το ψήνετε για άλλα 20 λεπτά μέχρι το ψωμί να γίνει χρυσό και τραγανό. Σερβίρετε ζεστό.


queen.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: