Σάββατο 16 Απριλίου 2011

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Λαμβάνουν 540.000 ευρώ για να αποδίδουν περισσότερο



Ο Γολγοθάς της ελληνικής κοινωνίας συνεχίζεται, χωρίς προοπτικές ανάστασης...
ούτε αρκετές πιθανότητες για μία “έντιμη” διαδικασία ταφής.

Την ώρα μάλιστα που η ανεργία έφτασε το κάποτε άπιαστο 15,1% τη στιγμή που οι περικοπές μισθών σε δημόσιο και ΔΕΚΟ γονατίζουν τους υπαλλήλους και στον ιδιωτικό τομέα οι απολύσεις λαμβάνουν διαστάσεις επιδημίας, στο Υπουργείο Τουρισμού και Πολιτισμού κάνουν...πάρτι 540.000 ευρώ με επιδόματα!

Ο λόγος για την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, που υπάγεται στο Υπουργείο Πολιτισμού, και την έγκριση πίστωσης 540.000 ευρώ για... επίδομα κινήτρου. Με εντολή του υφυπουργού, Γιώργου Νικητιάδη, οι υπάλληλοι στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού “ξεχώρισαν” με την αποδότικότητα τους και έλαβαν το υπέρογκο ποσό του μισού εκατομμυρίου ευρώ ως μπόνους για την αποτελεσματικότητά τους τους πρώτους τρεις μήνες του 2011.

Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι οι υπάλληλοι στον εν λόγω τομέα- καθώς και σε άλλα υπουργεία- αμείβονται με πριμ “κινήτρου απόδοσης”, ώστε να εργάζονται με επαγγελματική συνέπεια. Είναι να αναρωτιέται ο κοινός “ελληνικός” νους πως δεν συμπεριλαμβάνεται στις περικοπές – που χρεώθηκαν κυρίως οι χαμηλόμισθοι- το εν λόγω επίδομα, ενώ ενδιαφέρον θα είχε το αν λαμβάνουν όλοι ανεξαιρέτως ή μόνον οι “αποδοτικοί” το συγκεκριμένο μπόνους.

Ανάμεσα σε όλα αυτά και εντελώς συμπτωματικά, χτες ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, εξήγγειλε μέτρα και νέες περικοπές για την εξασφάλιση τριών δισεκατομμυρίων ευρώ έως το 2015...
Ωστόσο, η Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου και η Οικονομική Υπηρεσία του Δημοσίου έπειτα από έλεγχο που διενήργησε βεβαίωσε ότι η δαπάνη των 540.000 ευρώ είναι εντός του Διαθέσιμου ποσού της πίστωσης.

Σύμφωνα με έγγραφο που αναρτήθηκε στο πρόγραμμα Διαύγεια στις 17 Μαρτίου 2011 για το υπουργείο Πολιτισμού αναφέρεται:
“Εγκρίνουμε τη δεσμευση πίστωσης ύψους 540.000 ευρώ σε βάρος της πίστωσης του Προυπολογισμού Εξόδων της Γενική Γραμματείας Αθλητισμού, Ειδικού Φορέα 21/610, Κ.Α.Ε. 0217 οικ, έτους 2011, για την πληρωμή “Κινήτρου Απόδοσης”.

Το εν λόγω έγγραφο, όπως αναγράφεται, υπέγραψε με εντολή του κ. Νικητιάδη, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Μπιτσαξής Παναγιώτης.

Στην ουσία, πρόκειται για σκανδαλώδη δαπάνη αν αναλογιστεί κανείς το μειωμένο δώρο του Πάσχα που θα λάβει η πλειονότητα των εργαζομένων της χώρας και την κατά τα άλλα αδυναμία του κράτους να πληρώσει χρωστούμενα σε νοσοκομεία και άλλους νευραγλικούς τομείς του δημόσιου τομέα.

24wro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...