ΤΕΛΙΚΟ: ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 78-67


Ο άρχοντας των... δαχτυλιδιών!Ο Παναθηναϊκός "καθαίρεσε" την Μπαρτσελόνα (78-67) και ετοιμάζεται να φορέσει το ...έκτο δαχτυλίδι, παίρνοντας ξανά τη θέση που του ανήκει στο θρόνο του πρωταθλητή Ευρώπης.
 
 Η "ορχήστρα" του Ομπράντοβιτς διέλυσε στο φλεγόμενο ΟΑΚΑ τους πολυδιαφημισμένους Ισπανούς και τους έστειλε να δουν το Final 4 της Βαρκελώνης από τον καναπέ. Στην Ισπανική πόλη ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να ράψει το 6ο αστέρι στη φανέλα του, η οποία θα μοιάζει με γαλαξία, όμοιο με αυτόν που ξεδιπλώνεται σε κάθε παρκέ, στο οποίο αγωνίζεται η αρμάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.
 
Ο Νικ Καλάθης ήταν το "κλειδί" του Παναθηναϊκιού στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. Αυτός με τέσσερις από τους πρώτους 6 πόντους του Τριφυλλιού βοήθησε τα μέγιστα ώστε το σκορ να είναι 6-0 στο 2'. Στα οκτώ λεπτά πριν από την λήξη της πρώτης περιόδου ο Δημήτρης Διαμαντίδης χρεώθηκε το δεύτερό του φάουλ και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τον τράβηξε αμέσως στον πάγκο για να μη γίνουν τα πράγμνατα χειρότερα.
 
Η Μπαρτσελόνα αντέδρασε και ισοφάρισε σε 12-12 με μια έξοχη εύστοχη βολή του Εντόγκ για να ακολουθήσουν τέσσερις πόντοι του Περπέρογλου. Κάπως έτσι το πρώτο δεκάλεπτο
ολοκληρώθηκε με 16-12 υπέρ των πράσινων. Νωρίτερα με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 12-11, ο Νίκολας υπέστη διάστρεμμα σε μια διείσδυσή του με αποτέλεσμα να μηναγωνιστεί ξανά μέχρι το τέλος του αγώνα.
 
Στο δεύτερο δεκάλεπτο άρχισαν φουριόζοι οι Καταλανοί και με ηγέτη τον Βάσκεθ, ο οποίος σημείωσε οκτώ πόντους σε τρία λεπτά πήραν το προβάδισμα με 24-20. Ένα σερί,όμως, 7-0 από τη μεριά των πρωταθλητών Ελλάδας έγραψε το 27-24. Οι "μπλαουγκράνα" δεν το έβαλαν κάτω ισοφάρισαν σε 31-31 χάρη σε πέντε διαδοχικούς πόντους του Ναβάρο,για να κλείσει το πρώτο ημίχρονο με 34-33 υπέρ του Παναθηναϊκού.
 
O Ζοτς αποφάσισε να αλλάξει στρατηγική στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου και να "ακουμπήσει" την μπάλα κοντά στο καλάθι. Αποδέκτης περισσότερων επιθετικών προσπαθειώνήταν ο Ίαν Βουγιούκας, ο οποίος στα πρώτα πέντε λεπτά σκόραρε έξι πόντους κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να προηγηθεί ο Παναθηναϊκός με 44-39 στο 26'.
 
Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος και μάλιστα αύξησε τη διαφορά που έφτασε μέχρι και τους εννέα πόντους με καλάθι του Μπατίστ, δύο λεπτά πριν από το τέλος της 3ης περιόδου.
Η Μπαρτσελόνα τα είχε χάσει και ο πίνακας στο 30' έγραφε 56-47 με τους παίκτες του Ομπράντοβιτς να έχουν πάρει σημαντικό προβάδισμα για την κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα και την πρόκριση για το Final - 4 της Βαρκελώνης.
 
Από τη στιγμή που οι δύο ομάδες πάτησαν το παρκέ για τα τελευταία 10 λεπτά φαινόταν ξεκάθαρα, ότι η Μπαρτσελόνα δεν είχε το σθένος για να αντέξει στο κολασμένο ΟΑΚΑ. Η διαφορά εκτοξεύτηκε μέχρι και τους 13 πόντους σε δύο περιπτώσεις (63-50, 66-53). 
 
Το συγκρότημα του Πασκουάλ έκανε την τελευταία του αντεπίθεση 1.32 πριν το τέλος όταν μείωσε σε 68-62, αναγκάζοντας τον Ομπράντοβιτς να καλέσει τάιμ άουτ. Η εικόνα όμως του αγώνα δεν άλλαξαν και οι πράσινοι προκρίθηκαν σε ένα ακόμα final-4, το 7ο στη διάρκεια της θητείας του Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό.

24WRO

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ