Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

O Σύλλογος Νεοχωριτών Αθήνας στο πλευρό των μαθητών του Νεοχωρίου

To έγκυρο και κατά την γνώμη μας ένα από τα μεγαλύτερα site  του Ν.Ηλείας
αλλά και γενικότερα στην Ελλάδα
                               
  iliatora.gr



έγραψε :για τον σύλλογο Νεοχωριτών (Μυρτουντίων Ηλείας ) Αθήνας 
 πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο  για την αναφορά του iliatora.gr  προς τον σύλλογό μας
http://iliatora.gr/news_details.php?id=5121

O Σύλλογος Νεοχωριτών Αθήνας στο πλευρό των μαθητών του Νεοχωρίου
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Στριγάς, σε παλαιότερη συνάντηση των Νεοχωριτών της Αθήνας
Την αντίδραση τους στο ενδεχόμενη κατάργηση των λυκειακών τάξεων του Νεοχωρίου λόγω της σχεδιαζόμενης συγχώνευσης με το Λύκειο Ανδραβίδας, εξέφρασαν πρόσφατα με...
... σχετικό ψήφισμα οι ετεροδημότες Νεοχωρίτες:
" Ψήφισμα του Συλλόγου Νεοχωριτών Μυρτιουντίων Ηλείας εν Αθήναι

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Νεοχωριτών συγκεντρωθήκαμε σήμερα, 30/3/11, στο γραφείο του Συλλόγου που βρίσκεται στην οδό Γλαδστώνος 10 στον 8ο όροφο στην Ομόνοια Αθήνα.

Αφού συζητήσαμε το θέμα της συγχώνευσης των Λυκειακών Τάξεων του Νεοχωρίου με το ΓΕΛ Ανδραβίδας και αφού το ΔΣ εξέφρασε τις απόψεις του, αποφάσισε ομόφωνα:

1. Να διατρανώσουμε τη θέληση μας να παραμείνουν οι λυκειακές τάξεις στο χωριό μας, γιατί αυτό επιβάλλεται από παιδαγωγικούς λόγους.

2. Να δηλώσουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αναγκάσει να βρίσκονται τα παιδιά μας στα λεωφορεία περίπου μια ώρα την ήμερα.

3. Να καταγγείλουμε την πρόταση συγχώνευσης των λυκειακών τάξεων Νεοχωρίου με το ΓΕΛ Ανδραβίδας, γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε και έχουμε δει το κτήριο των λυκειακών τάξεων εσωτερικά και εξωτερικά διαθέτει κατάλληλη υποδομή για να λειτουργήσει ως ένα πραγματικό σχολείο.

4. Να αποδοκιμάσουμε την πρόταση συγχώνευσης των δύο σχολείων, γιατί δεν έλαβε υπόψη της την ανθρωπογεωγραφία της περιοχής και την ιδιαίτερη ταυτότητα της, από την οποία απορρέουν και οι ιδιαίτερες εκπαιδευτικές της ανάγκες (μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες, παιδιά από φτωχές οικογένειες γεωργών και κτηνοτρόφων).

5. Να καταγγείλουμε την πρόταση συγχώνευσης, γιατί θα αυξήσει αντί να μειώσει τη μαθητική διαρροή. Να επισημάνουμε την πολιτική και ευθύνη των υπευθύνων της χάραξης της πολιτικής των συγχωνεύσεων.

6. Το ψήφισμα αυτό να επιδοθεί στο Δήμαρχο Ανδραβίδας- Κυλλήνης, στον Πρόεδρο του Τόπικου Συμβουλίου Νεοχωρίου, στο Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας, στον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, στην Πρόεδρο του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Γυμνασίου και Λυκειακών τάξεων Νεοχωρίου και να αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νεοχωριτών Αθήνας
Στριγάς Ιωάννης

Η Αντιπρόεδρος
Ψύχογιου Ασημίνα

Τα μέλη του ΔΣ
Γιαννούλης Λάμπρος
Κουτούλα- Πόπορη Ανδριάννα
Κόλλιας Δ. Νικόλαος
Χαβιαράς Σπυρίδων
"

Η γενική γραμματέας
Θεοδόση Διαμάντω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...