Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Κηδεύτηκε στον Πύργο ο Μπάμπης Τσικληρόπουλος


«Μην ξεχαστώ και δε γυρίσω…», είναι ο τίτλος ενός βιβλίου και ο συγγραφέας του, Μπάμπης Τσικληρόπουλος δεν ξεχάστηκε. Επέστρεψε στη γη που γεννήθηκε, τον Πύργο, όπου αναπαύεται από το απόγευμα της Πέμπτης.
Η νεκρώσιμη ακολουθία εψάλλη στον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, προεξάρχοντος του επισκόπου Ωλένης κ. Αθανασίου. Μερικές δεκάδες άνθρωποι, συγγενείς, φίλοι και απλοί πολίτες του Πύργου ήταν εκεί στο στερνό κατευόδιο. Ανάμεσά τους ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Αντώνης Αντωνίου, οι ηθοποιοί Τάκης Βαμβακίδης, Νατάσα Ασίκη, μέλη της Θεατρικής Ομάδας Πύργου και εκπρόσωποι πολιτιστικών σωματείων.
«Το Θέατρο έχασε έναν μεγάλο συγγραφέα. Του οφείλουμε πολλά, πάντα θα τον σκεφτόμαστε και πάντα τα έργα του θα παίζονται –και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Όλοι κάποτε θα φύγουμε αλλά το θέμα είναι τι αφήνει καθένας πίσω του. Ο Μπάμπης άφησε μεγάλη κληρονομιά που θα αντέξει στα χρόνια…», τόνισε ο Αντώνης Αντωνίου.

Ανάμεσα στα στεφάνια εκείνο του δημάρχου Πύργου αλλά και του θεάτρου «Θεατρική Σκηνή» που αυτή την περίοδο έχει ανεβάσει το έργο του Μπάμπη Τσικληρόπουλου «Ωχ, τα νεφρά μου». Το έντυπο πρόγραμμα της παράστασης τοποθέτησαν φίλοι του συγγραφέα στο φέρετρό του, λίγο πριν οδηγηθεί μέσα σε χειροκροτήματα στην τελευταία του κατοικία, στο νεκροταφείο του Αγίου Γεωργίου, πολύ κοντά στο σπίτι που γεννήθηκε.

 iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...