Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Γ.Καρατζαφέρης: Σε 20 ώρες θα ξέρουμε αν η Ελλάδα θα αυτοκτονήσει!



Θάρρος ζήτησε από τον Γ. Παπανδρέου και τον Α. Σαμαρά στην αυριανή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.



«Στιγμή μιας μεγάλης δοκιμασίας» χαρακτήρισε την αυριανή σύσκεψη πολιτικών αρχηγών ο πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ., Γιώργος Καρατζαφέρης που υπογράμμισε ότι «σε 20 ώρες θα γνωρίζουμε αν η Ελλάδα έχει αποφασίσει να δώσει την μάχη της επιβίωσης, ή η Ελλάδα θα αυτοκτονήσει. Επαναλαμβάνω ότι εξαρτάται από την ενθάρρυνση τη ψυχική της συνείδησης που έχει ο κ. Πρωθυπουργός και κ. ο Αντώνης Σαμαράς».

Για τον πρόεδρο της ΝΔ ο Γιώργος Καρατζαφέρης σημείωσε ότι «δεν ξέρω αν ο κ. Σαμαράς έχει τα περισσεύματα σύνεσης και θάρρους. Θέλω να ελπίζω ότι δεν θα απογοητεύσει τον Ελληνικό λαό».

«Πιστεύω ότι δεν μπορούμε να βγούμε, παρά με μια από τις δυο ακόλουθες καταστάσεις. Ή δουλεύουμε για την Ελλάδα, ή πάμε σε εκλογές και απευθυνόμαστε στον Ελληνικό λαό. Δεν μπορώ να δω 3η λύση. Δεν μπορώ να δω ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να μας καλεί για μια συζήτηση ξανά και ξανά και ξανά, με νωπή ακόμα την άρνηση ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ και την δυσαρέσκεια που έχει προκαλέσει τόσο στο Προεδρικό Μέγαρο, αλλά και στην κοινωνία η άρνηση από αυτούς τους δύο να πάνε εκεί» κατέληξε ο πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Καρατζαφέρη για την αυριανή σύσκεψη:


«Οι ημέρες που διανύουμε, οι ώρες που διανύουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμες, και ίσως, αν περισσέψει λογική και χρήσιμες. Πριν από λίγο στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, μη γνωρίζοντας τις εξελίξεις, μίλησα για μια εβδομάδα που μπορεί να σημάνει το τέλος μιας απογοητευτικής μεταπολιτευτικής περιόδου και την αρχή μιας προσπάθειας για την αναγέννηση του τόπου. Αρκεί να υπάρξει θάρρος. Θάρρος από τον κ. Πρωθυπουργό, και θάρρος από τον κ. Σαμαρά.

Σε 20 ώρες θα γνωρίζουμε αν η Ελλάδα έχει αποφασίσει να δώσει την μάχη της επιβίωσης, ή η Ελλάδα θα αυτοκτονήσει. Επαναλαμβάνω ότι εξαρτάται από την ενθάρρυνση τη ψυχική της συνείδησης που έχει ο κ. Πρωθυπουργός και κ. ο Αντώνης Σαμαράς. Βέβαια, για να υπάρξει αυτή η εξέλιξη και να μας καλεί αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πιστεύω, θέλω να πιστεύω ότι η μια πλευρά βρήκε το θάρρος εκείνο για να προκαλέσει μια σειρά θεμάτων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ευμενή εξέλιξη.

Από εκεί και πέρα, μένει ο κ. Σαμαράς. Δεν ξέρω αν ο κ. Σαμαράς έχει τα περισσεύματα σύνεσης και θάρρους. Θέλω να ελπίζω ότι δεν θα απογοητεύσει τον Ελληνικό λαό.

Πιστεύω ότι δεν μπορούμε να βγούμε, παρά με μια από τις δυο ακόλουθες καταστάσεις. Ή δουλεύουμε για την Ελλάδα, ή πάμε σε εκλογές και απευθυνόμαστε στον Ελληνικό λαό. Δεν μπορώ να δω 3η λύση. Δεν μπορώ να δω ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να μας καλεί για μια συζήτηση ξανά και ξανά και ξανά, με νωπή ακόμα την άρνηση ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ και την δυσαρέσκεια που έχει προκαλέσει τόσο στο Προεδρικό Μέγαρο, αλλά και στην κοινωνία η άρνηση από αυτούς τους δύο να πάνε εκεί.

Πιστεύω λοιπόν πως αύριο είναι η στιγμή μιας μεγάλης δοκιμασίας. Το θέμα είναι πόσο ο καθένας από εμάς αγαπά αυτό που κάνει, πόσο βάζει σε προτεραιότητα το Εθνικό συμφέρον από το κομματικό. Δεν είναι και πολύ εύκολο για κάποιους, και κατά πόσο πιστεύει ότι υπάρχει περίσσευμα δυνατοτήτων για να βγάλουμε την χώρα από εκεί που είναι τώρα.

Πιστεύω λοιπόν ότι δημιουργείται ένα κλίμα. Εγώ αισθάνομαι εξαιρετικά υπεύθυνος γιατί συνετέλεσα σε ένα βαθμό προς αυτή την κατεύθυνση. Θυμάστε ότι απέκρουσα με πύρινο λόγο την απόπειρα της Ευρώπης να το επιβάλλει. Άλλο μόνοι μας, άλλο θεσμικά υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αύριο να το συζητήσουμε και να δούμε τι μπορεί να προκύψει για την χώρα, και άλλο να το είχε επιβάλλει η επελαύνουσα ιδιότυπη δικτατορία των δανειστών. Είναι εντελώς ξεχωριστά θέματα.

Αισιοδοξώ λοιπόν ότι αύριο μπορεί να περιμένουμε το καλύτερο, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα υπάρξει λογική σε όλους.

Ο ΛΑ.Ο.Σ με αίσθηση ευθύνης θα προσέλθει αύριο στην συνάντηση. Προχωρήσαμε και προχωράμε με βάση το Εθνικό συμφέρον. Θα μπορούσαμε να επιδιώξουμε την εύκολη λύση -του υπερθετικού βαθμού και των συχνών λαρυγγισμών-για πρόσκαιρα κομματικά οφέλη.

Αυτά όμως πιστεύουμε ότι θα έβλαπταν καίρια το Έθνος. Η σύνεση, η σοβαρότητα, η εμμονή μπορούν να φέρουν αποτελέσματα.

Πρέπει να είστε σίγουροι ότι αυτό το κόμμα στην αυριανή συνάντηση θα κάνει ότι μπορεί ώστε η Ελλάδα να βγει ωφελημένη. Ες αύριον τα σπουδαία.»

24ωρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...