Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

9 αιτίες για πρόκληση καρδιακού επεισοδίου



καρδιακο επισοδειο
Κάτωθι, παρουσιάζονται 9 βασικές αιτίες πρόκλησης...
καρδιακού επεισοδίου, πρίν γίνει εκτενής αναφορά στις αιτίτες, αξίζει να σημειωθεί, ότι ο βασικός παράγοντας προστασίας του ανθρώπινου οργανισμού απο τα διάφορα καρδιακά προβλήματα είναι η τιμή της υψηλής χοληστερόλης – κοινώς »καλή χοληστερόλη».
Εάν η τιμή της »καλής» χοληστερόλης, βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα τότε ενδεχομένως θα ακολουθήσουν ορισμένα προβλήματα τα οποία σχετίζονται με την καρδιά και την εύρυθμη λειτουργία της.
Οι 9 αιτίες, πρόκλησης καρδιακού επεισοδίου, είναι οι εξής:
Α. Λοίμωξη.
Σε περίπτωση κατά την οποία θα διαγνωσθεί μία γρίπη με σύνοδη ακολουθία την σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος, τότε 5πλασιάζονται οι πιθανότητες για καρδιακή προσβολή. Το συγκεκριμένο συμπέρασμα, εξάγεται λόγω του ότι μπορεί να προκληθεί μια φλεγμονώδη αντίδραση και να βλάψει ζωτικά σημεία της καρδιάς ή του εγκεφάλου.
Β. Νεφρικές διαταραχές.
Σε μία μελέτη στην Ολλανδία (Ρότερνταμ), απεδείχθη ότι οι ασθενείς στη νεφρική λειτουργία εμφανίζουν σημαντικό υψηλό κίνδυνο για καρδιακή προσβολή.
Γ. Συμπληρώματα ασβεστίου (Ca++).
Σε μία επιστημονική μελέτη, η οποία διεξήχθη στην Νέα Ζηλανδία διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες οι οποίες λάμβανα ασβέστιο καθημερινά , εμφάνισαν 30% υψηλότερο κίνδυνο πρόκλησης καρδιακού επεισοδίου. Αν και οι έρευνες πάνω στη δράση του ασβεστίου, είναι διφορούμενες, ορισμένες αναφέρουν ότι συσσωρεύεται στις αρτηρίες με αποτέλεσμα να προκαλούν καρδιακό επεισόδιο ενώ ορισμένες άλλες ότι δρά προστατευτικά στη καρδιά έναντι των διαφόρων παθήσεων, προστατεύοντας την ηλεκτρική διεργασία της.
Δ. Αστική διαβίωση.
Σε μία γερμανική μελέτη, διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι οι οποίοι ζούν στη πόλη και εκθέτονται συνεχώς στην έντονη κίνηση, στο άγχος, στο στρές και στη κοινωνική και εργασιακή πίεση, εμφανίζουν αυξημένες πιθανότητες για πρόκληση καρδιακών επεισοδίων.
Ε. Η διακοπή λήψης της ασπιρίνης.
Άνθρωποι οι οποίοι λαμβάνουν ασπιρίνη για περισσότερο απο 1 έτος ανά τακτά χρονικά διαστήματα, δεν θα πρέπει να διακόψουν την λήψη της απότομα, διότι έχουν αναπτύξει στον οργανισμό τους, την ικανότητα να δέχεται τη θετική δράση της ασπιρίνης θεωρώντας την κομμάτι του οργανισμού, οπότε θα πρέπει να μειωθεί η λήψη της σταδιακά και σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του εκάστοτε ιατρού.
Ζ. Θεραπεία απο τον καρκίνο του προστάτη.
Σε ασθενείς με καρκίνο του προστάτη, οι οποίοι ακολουθούν ορμονική θεραπεία, ενδέχεται να αυξήθεί η πιθανότητα αιφνίδιου θανάτου απο καρδιακά προβλήματα.
Η. Ψωρίαση.
Η ψωρίαση ενδέχεται να προκαλέσει καρδιακά προβλήματα, απο 2 σκοπιές. Η πρώτη σκοπιά, είναι ότι μιας και είναι αυτοάνοση διαταραχή, ενδεχομένως θα προκαλέσει χρόνια φλεγμονή με υποψία την πρόκληση καρδιακής προσβολής. Η δεύτερη σκοπιά, είναι ότι μιας και στιγματίζει το σώμα του ασθενούς, ενδεχομένως θα προκαλέσει ψυχολογικά προβλήματα τα οποία θα εντείνουν τη τάση για κάπνισμα και αύξηση σωματικού βάρους. Το αρνητικό αποτέλεσμα, θα είναι η αύξηση της αρτηριακής πίεσης και η πρόκληση καρδιακών προβλημάτων.
Θ. Προβλήματα στην οικογένεια.
Σύμφωνα με μία μελέτη, του University College of London, εάν εμφανισθούν σημαντικού βαθμού διαταραχές στην λειτουργία της οικογένειας, ο λήπτης των περισσότερων προσβολών θα έχει περισσότερες πιθανότητες να προσβληθεί απο καρδιακό επεισόδιο.

24ωρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...