Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Βενιζέλος: Είμαστε σε οικονομικό πόλεμο


Το καταψήφισε η αντιπολίτευση
Βρισκόμαστε σε οικονομικό πόλεμο και απαιτείται εθνική επιστράτευση
, είπε ο υπ. Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος το βράδυ της Τρίτης στη βουλή κατά τη συζήτηση του ν/σ για τις δημόσιες συμβάσεις προμηθειών έργων και υπηρεσιών στην Άμυνα και Ασφάλεια. Το νομοσχέδιο καταψήφισαν επί της αρχής του τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Όταν προσφεύγεις σε διεθνείς οργανισμούς για να λύσεις άμεσα ταμειακά προβλήματα και στους εταίρους για να σε δανείσουν, πρέπει να έχεις πολύ μεγάλη ετοιμότητα και εγρήγορση ώστε να μην μετατραπεί η μείωση της δημοσιονομικής κυριαρχίας, να μην μετατραπεί και σε μείωση του σκληρού πυρήνα της εθνικής κυριαρχίας στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και εθνικής άμυνας.

Αυτή είναι η πρώτη μας μέριμνα διότι αν διεθνώς οποιοσδήποτε λάβει μήνυμα λάθος θα έχει κάνει μια επικίνδυνη παρεξήγηση” είπε ο υπουργός.
Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Μιχαήλ Κατρίνης, μίλησε για μείωση της γραφειοκρατίας, θεσμοθέτηση αυστηρών κανόνων διαφάνειας για τις συμβάσεις και τις προμήθειες και ορθολογική διαχείριση των δημόσιων πόρων με το συγκεκριμένο νομοθέτημα.

Εκ μέρους της ΝΔ, ο Μαργαρίτης Τζίμας, δήλωσε ότι το κόμμα του καταψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο υποστηρίζοντας ότι δεν είναι λειτουργικό και απλό και πως δεν λαμβάνει πρόνοια ενίσχυσης της εθνικής αμυντικής βιομηχανίας. Επίσης υπογράμμισε ότι διατηρείται η διαδικασία της απευθείας ανάθεσης και πως δεν γίνεται γνωστό ποιες συμβάσεις δεν θα ελέγχονται από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

«Εμάς δεν μας ενδιαφέρει ο τρόπος που θα γίνονται οι προμήθειες αν δεν γίνονται με λαϊκό έλεγχο» τόνισε η Λιάνα Κανέλλη εκ μέρους του ΚΚΕ και ανέφερε ότι το νομοσχέδιο αυτό δεν τιμά την Ελλάδα αλλά «την κάνει εταιρεία μικρού βεληνεκούς σε ένα πλέγμα γιγάντιων συμφερόντων».
Από το ΛΑΟΣ ο Ι. Κοραντής είπε ότι οι προβλέψεις του νομοσχεδίου δεν αρκούν ώστε να εξασφαλίσουμε μια βιώσιμη και ικανή να σταθεί στα πόδια της στο μέλλον, εθνική αμυντική βιομηχανία.

Ο Θ. Δρίτσας από τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι υπάρχει μια αγωνιώδης προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων να σώσει «οτιδήποτε αν σώζεται» σε ένα εξαιρετικά δεσμευτικό περιβάλλον επιβολής κανόνων αγοράς στις προμήθειες και στους εξοπλισμούς.
e-net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...