Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

H κομμένη ατάκα και τα απρόοπτα στα γυρίσματα του Νησιού



H κομμένη ατάκα και τα απρόοπτα στα γυρίσματα του «Νησιού»
Το «Νησί», η σειρά που αγαπήθηκε τόσο από το τηλεοπτικό κοινό και τρέλανε τα μηχανάκια...

της AGB, μετά από είκοσι πέντε συγκλονιστικά επεισόδια, προχθες βράδυ έγραψε τον δικό της επίλογο!

Το best seller της αγγλίδας δημοσιογράφου διέτεθε όλα τα στοιχεία για να μεταφερθεί τηλεοπτικά ή κινηματογραφικά. Δράση, συγκίνηση, ανατροπές, έρωτες, μυστήριο και ένα φινάλε λυτρωτικό με μήνυμα: Η αγάπη έχει τη δύναμη να νικήσει τον θάνατο, την προκατάληψη, τον φόβο. Ο σκηνοθέτης Θοδωρής Παπαδουλάκης επέλεξε να κόψει μια από τις κορυφαίες στιγμές της σειράς.

Μια φράση γεμάτη πάθος και αλήθεια, θάρρος και ανυποχώρητο έρωτα, αυτόν που πάντοτε έτρεφε ως τα βάθη της ψυχής της η δολοφονημένη Άννα για τον ξάδελφο του άνδρα της, Μανώλη. «Ο μόνος άνδρας που αγάπησα στη ζωή μου είναι ο Μανώλης», αυτή την ατάκα έκοψαν στο μοντάζ.

Η επιλογή του Παπαδουλάκη να κόψει αυτή την ατάκα και άλλες πολλές σκηνές που θα έδιναν ακόμη περισσότερο δραματικό βάθος και ένταση στο σίριαλ έχει ήδη προκαλέσει «μουρμουρητά» ανάμεσα στους συντελεστές του. Εκτός όμως από τις κομμένες σκηνές υπήρξαν και πολλά παρασκήνια άλλα για κλάματα και άλλα για γέλια. Ο Νίκος Ορφανός ο ένας εκ των δύο γιατρών του «Νησιού» μίλησε σε Κυριακάτικη εφημερίδα για όλα όσα «αντιμετώπισαν».

«Μας έτυχε με τον Στέλιο Μάινα να ανοιγόμαστε στο πέλαγο με τα ταχύπλοα για να γυρίσουμε μια σκηνή, δεν κωπηλατούσε ο ίδιος, διαφορετικά θα είχε ψοφήσει». Ο ηθοποιός όμως θυμάται και πολύ ωραία γλέντια. «Όποτε κάποιος είχε γενέθλια, τα γιορτάζαμε με γλεντάκι, κάναμε μέχρι και πάρτι μασκέ». Οι πιο δύσκολες σκηνές όμως που γύρισε ήταν κατακαλόκαιρο με 40 βαθμούς, όπου έπρεπε να φοράει μάλλινο κοστούμι.

«Στη σκηνή όπου στεκόμαστε μπροστά στον Τάσο Νουσία και του λέμε ‘… τα παιδιά της Ευγενίας είναι άρρωστα’, φοράμε σαγιονάρες. Ο ίδιος κάθε φορά που γινόταν μια χοντράδα έλεγε ‘Ωπ! Υπάρχει και ο Θέμος! Πρόσεχε’ και το μαζεύαμε. Ο Θέμος είναι ο μπάτσος της τηλεόρασης. Μας βοηθάει να γινόμαστε καλύτεροι», σχολιάζει ο ηθοποιός. Τι έκανε ο ίδιος για να χαλαρώσει; «Για να χαλαρώσω εκτός γυρισμάτων καθόμουν κάπου ήσυχα να με χτυπήσει το αεράκι και αν αδειάσει το μυαλό μου».

Η πιο δύσκολη στιγμή του δε ήταν το πρωινό, όπου στηνόταν από τις επτά το πρωί για να πιει το εσπρεσάκι του. «Επειδή τα γυρίσματα ξεκίνησαν χειμώνα, δεν είχε τίποτα ανοιχτό στην Ελούντα. Στις 7 έπρεπε να βρισκόμαστε στη Σπιναλόγκα. Εγώ ξυπνούσα νωρίς και καθόμουν σαν το μπάστακα πάνω από το βοηθό για να στήσει την εσπρεσιέρα, ‘Δεν πάω πουθενά αν δεν πιώ εσπρέσο.

Θα κάτσω να τον απολαύσω ένα τεταρτάκι και μετά θα έρθω στο γύρισμα έλεγα». Ο ηθοποιός καταλήγει λέγοντας: «Ελπίζω αυτή η σειρά να μην είναι η τελευταία του είδους της. Ας κάνουμε 1-2 σειρές τον χρόνο που να είναι πιο καλλιτεχνικές και πιο προσγειωμένες».

http://www.gossip-tv.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...