Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Κούπα γεμάτη κίνητρα


Κούπα γεμάτη κίνητρα
Ε, όχι και Κυπελλάκι! Μπορεί οι «αιώνιοι» να διεκδικούν απόψε (18:30, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr)
τον μικρότερο από τους τρεις τίτλους που είχαν θέσει ως στόχο από την αρχή της περιόδου, αλλά αμφότεροι έχουν πολλούς λόγους για να τον κατακτήσουν στον τελικό του Ελληνικού.

Ο μεν Παναθηναϊκός, τυπικά γηπεδούχος, μπορεί να έρχεται από το θρίαμβο της Βαρκελώνης, αλλά... αχόρταγος ων στοχεύει στο τρίτο τριπλ κράουν της ιστορίας του και διψά για ρεβάνς μετά την περσινή ήττα στον αντίστοιχο τελικό και τις δύο φετινές για την Α1. Ο δε Ολυμπιακός θέλει να επιβεβαιώσει πως φέτος έχει βρει το... κουμπί του μεγάλου του αντιπάλου, να διατηρήσει το Κύπελλο στο λιμάνι και να πάρει ώθηση για τους τελικούς του πρωταθλήματος όπου θα έχει και το πλεονέκτημα έδρας.

Με εξάστερη φανέλα

Ο Παναθηναϊκός, o οποίος στη 17η συμμετοχή του σε τελικό διεκδικεί τον 13ο τίτλο του, ολοκλήρωσε χωρίς προβλήματα την προετοιμασία του στο Ελληνικό το απόγευμα του Σαββάτου. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που στη δέκατη παρουσία του σε τελικό επιζητά τον έβδομο τίτλο του, θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του και περιμένει από αυτούς να έχουν αποβάλει από τον... οργανισμό τους την κατάκτηση της Ευρωλίγκας και να αντιμετωπίσουν τον τελικό με πάθος και συγκέντρωση στον απαιτούμενο βαθμό. Οι «πράσινοι» θα φορέσουν για πρώτη φορά τη νέα τους φανέλα, με έξι αστέρια που συμβολίζουν τις ισάριθμες κατακτήσεις της Ευρωλίγκας.

Κόντρα στα προβλήματα

Ο Ολυμπιακός, που έχει οκτώ κατακτήσεις Κυπέλλου σε δώδεκα παρουσίες σε τελικό, θα παραταχθεί για ένα ακόμη ματς χωρίς τον τραυματία Ράσο Νεστέροβιτς, που την Τρίτη θα χειρουργηθεί στην Ιταλία. Αντίθετα ο Βασίλης Σπανούλης θα είναι στη δωδεκάδα, παρότι δεν έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα στους προσαγωγούς και δεν θα είναι στο 100%. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, που μετρά τρεις νίκες σε τέσσερις τελικούς (δύο μάλιστα εξ αυτών επί του κουμπάρου του Ζέλικο Ομπράντοβιτς), περιμένει από τους παίκτες του να δείξουν το πάθος και τη συγκέντρωση που τους οδήγησαν στις δύο φετινές νίκες επί των «πράσινων». Την τελευταία προπόνηση της ομάδας παρακολούθησαν δια ζώσης ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος.

Οκτώ υποψήφιοι για τρεις θέσεις

Μία ώρα πριν το τζάμπολ του μεγάλου αγώνα θα γίνει η κλήρωση για την ανάδειξη των τριών διαιτητών του τελικού. Στην κληρωτίδα θα μπουν οι Παναγιώτης Αναστόπουλος, Ηλίας Κορομηλάς, Σπυρίδων Γκόντας, Γιάννης Φούφης, Γιώργος Τανατζής, Χρήστος Χριστοδούλου, Χρυσόστομος Σχινάς και Αναστάσιος Πηλοΐδης.

Η προϊστορία

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν αναμετρηθεί 18 φορές στο Κύπελλο με τους «πράσινους» να μετρούν 12 νίκες έναντι 6 των «ερυθρόλευκων». Έξι αναμετρήσεις ήταν στον τελικό του θεσμού, με το «τριφύλλι» να έχει κερδίσει πέντε φορές και τους Πειραιώτες μία, την περσινή περίοδο. Σε επίπεδο Α1 και σε σύνολο 90 αναμετρήσεων, ο Παναθηναϊκός έχει 51 νίκες έναντι 39 του Ολυμπιακού, ενώ στην Ευρώπη οι «ερυθρόλευκοι» έχουν 5 νίκες έναντι 2 των «πράσινων».

«Δρακόντεια» τα μέτρα

Στο γήπεδο θα βρίσκονται από 900 οπαδοί των δύο ομάδων, ενώ έχουν μοιραστεί 340 ονομαστικές προσκλήσεις. Κατά την προσέλευση στο Ελληνικό θα υπάρχει τριπλή ζώνη ελέγχου από την αστυνομία, ενώ θα γίνεται ταυτοποίηση ανάμεσα στο εισιτήριο (με τα στοιχεία που αναγράφονται σε αυτό) και τον κάτοχό του μέσω επίδειξης ταυτότητας ή άλλου δημοσίου εγγράφου. Οι θέσεις στα δύο πέταλα, όπου θα κάθονται οι οπαδοί, είναι αριθμημένες.
SPORFM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...