Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Χωρίς ταξί σήμερα και αύριο - Σκέφτονται απεργία διαρκείας!


Στα άκρα ο πόλεμος των ιδιοκτητών ταξί με την κυβέρνηση. Χειρόφρενο από σήμερα για 48 ώρες, προειδοποιούν με απεργία διαρκείας και αποκλεισμούς.
 

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν από τα ξημερώματα της Δευτέρας οι ιδιοκτήτες ταξί διαμαρτυρόμενοι για την απελευθέρωση του επαγγέλματος τους. Προειδοποιούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Όπως αποφασίστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, χωρίς ταξί θα μείνει το Λεκανοπέδιο από τις πέντε τα ξημερώματα της Δευτέρας ως τις πέντε τα ξημερώματα της Τετάρτης, δηλαδή από τις 18 ως τις 20 Ιουλίου. Παράλληλα οι ιδιοκτήτες ταξί, εμφανίστηκαν έτοιμοι να αποκλείσουν λιμάνια και αεροδρόμια.

"Έχουμε εξουσιοδότηση για απεργία διαρκείας" δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο πρόεδρος των ιδιοκτητών Θύμιος Λυμπερόπουλος, ενώ ο συνάδελφός του ανέφερε ότι "δεν μασάμε" όσον αφορά την τουριστική περίοδο που είναι στο αποκορύφωμά της.

Αίσθηση προκάλεσε ότι στη σύσκεψη των ιδιοκτητών βρέθηκε και ο πρώην υπουργός επί ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος, με τη νομική του ιδιότητα. Ο κ. Παυλόπουλος διαβεβαίωσε τους επαγγελματίες, ότι οι αιτήσεις που κατατίθενται τώρα δεν εξασφαλίζουν τίποτα στους αιτούντες.

Πάντως, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, οι αιτήσεις για άδεια ταξί πέφτουν βροχή ενόψει της απελευθέρωσης.

Σημειώνεται επίσης ότι πέραν του πολέμου μεταξύ ιδιοκτητών και κυβέρνησης, υπάρχει και μέτωπο μεταξύ των ταξιτζήδων. Οι οδηγοί συμφωνούν με το άνοιγμα του επαγγέλματος, ενώ οι ιδιοκτήτες που θα δουν την άδεια τους να χάνει την αξία στην οποία την αγόρασαν, είναι κατά.

Πέραν των ιδιοκτητών ταξί με απεργίες απειλούν και οι λιμενεργάτες, που έχουν δώσει διορία στην κυβέρνηση ως τις 20 Ιουλίου δηλαδή την Τετάρτη. Αλλιώς και εκείνοι προχωρούν σε κινητοποιήσεις που θα δυσκολέψουν πολύ τις διακοπές Ελλήνων και τουριστών στη χώρα μας
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...