Αμαλιάδα: Ακόμα και το "λουκέτο" θέλει ρευστό


Αμαλιάδα: Ακόμα και το Ταμείο Αλληλεγγύης δημιουργεί ο Εμπορικός Σύλλογος Αμαλιάδας, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων που δεν έχουν ούτε τα χρήματα
που απαιτούνται για την αγορά των απαιτούμενων για τη διαδικασία παράβολων.
Η κίνηση αυτή αναμένεται να στηρίξει εκείνους που εγκλωβισμένοι στη δίνη της κρίσης δεν μπορούν να κάνουν ούτε βήμα μπρος, μα ούτε βήμα πίσω.
Τουλάχιστον δέκα επιχειρήσεις στην περιοχή της Αμαλιάδας αδυνατούν να καταβάλουν ποσά της τάξης των 300 ή των 500 ευρώ, ώστε να καταφέρουν να βάλουν λουκέτο, αφού η κατάσταση για αυτές είναι απελπιστική. Οι έμποροι εξέπεμψαν σήμα κινδύνου και ο σύλλογος τους ανταποκρίθηκε θετικά. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος Πέτρος Παπαδάτος, πρόκειται για περιπτώσεις καταστημάτων που έχουν καταστεί ζημιογόνα και δεν έχουν άλλη επιλογή από το να κλείσουν.

Επιχειρήσεις υπερχρεωμένες, με οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία και άλλες, που δεν έχουν τη δυνατότητα να παραμείνουν ανοιχτές. Δεν έχουν χρήματα για να προβούν σε ρύθμιση των χρεών και προκειμένου να μην επιβαρυνθούν με μεγαλύτερες υποχρεώσεις αποφάσισαν να κλείσουν. Στο ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου αποφασίστηκε να δημιουργηθεί το Ταμείο Αλληλεγγύης το οποίο με τη μορφή άτοκου δανείου θα προσφέρει το απαιτούμενο ποσό για αυτές τις διεργασίες.
Το αρχικό ποσό που θα βρίσκεται στο ταμείο θα είναι 3.000 ευρώ, θα είναι αυτοτροφοδοτούμενο και όταν ξεχρεώνει ο πρώτος τη βοήθεια, το ποσό θα χρησιμοποιείται για τον επόμενο, σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε ο κ. Παπαδάτος.
ilialive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ