Προκαλεί η Deutsche Welle: "Η Ελλάδα επαίτης"


“ Η Ελλάδα είναι στο έλεος των Ευρωπαίων εταίρων της” αναφέρει στο άρθρο της με την προκλητική φωτογραφία.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η φωτογραφία και η λεζάντα με την οποία το γερμανικό πρακτορείο, Deutsche Welle, συνοδεύει το δημοσίευμα που αναφέρεται στην κρίσιμη ψηφοφορία στη γερμανική βουλή για την έγκριση της ενίσχυσης του EFSF. Ο τίτλος παραμένει σε καταγραφικούς, πολιτικούς τόνους: “Η Μέρκελ υπόσχεται βοήθεια προς την Ελλάδα εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας”. Η φωτογραφία και ο υπότιτλος του άρθρου, ωστόσο, είναι ιδιαίτερα προσβλητικοί για τον ελληνικό λαό και προκαλούν το κοινό αίσθημα: μια ασπρόμαυρη φωτογραφία με τα χέρια ενός επαίτη που κρατά ένα χρυσό νόμισμα και με λεζάντα “ Η Ελλάδα είναι στο έλεος των Ευρωπαίων εταίρων της”.
Το δημοσίευμα αυτό έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα των προσβλητικών άρθρων και κειμένων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας στη Γερμανία. Το Focus είχε κυκλοφορήσει με εξώφυλο την Αφροδίτη της Μήλου να χειρονομεί άσεμνα στους Ευρωπαίους.Πολλά γερμανικά φύλλα είχαν βάλει στην πρωτη τους σελίδα την Ακρόπολη να πωλείται και πρόσφατα είχαμε την καμπάνια της γερμανικής SIXT να διαφημίζει "ότι δέχεται δραχμές".
Όμως το προκλητικό δημοσίευμα της Deutsche Welle γίνεται σε μία ιδιαίτερη στιγμή τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Γερμανία. Δημοσιοποιήθηκε την ώρα που ο Ελληνας Πρωθυπουργός βρισκόταν στη Γερμανία και συναντιόταν με την γερμανίδα Καγκελάριο για το πακέτο της βοήθειας προς τη χώρα μας, με προφανείς τους συνειρμούς που δημιουργεί.
Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, μπορεί κατά τη χθεσινή συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, η κα Μέρκελ να υποστήριξε τη χώρα μας και να υποσχέθηκε γερμανική βοήθεια, όμως, στην πραγματικότητα “η πραγματική απόφαση βρίσκεται στα χέρια των Γερμανών βουλευτών”. Και μπορεί η Γερμανίδα Καγκελάριος να δήλωσε ότι “είμαστε όλοι στενά συνδεδεμένοι μέσω του ευρώ. Και η αδυναμία ενός μέλους είναι αδυναμία όλων μας” αλλά την άποψη αυτή δεν συμμερίζονται όλα τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού της Γερμανίας, πολλώ δεν μάλλον, όλα τα κόμματα της γερμανικής βουλής. Τον ερχόμενο μήνα, η γερμανική Bundestag θα κληθεί να ψηφίσει για την έγκριση του δεύτερου πακέτου στήριξης της χώρας μας, και μια αρνητική ψήφος κατά της ενίσχυσης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, θα ήταν ιδιαίτερα κακό προηγούμενο.
24h NewsRoom

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ