Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Ζητούν γραπτές εγγυήσεις από ΠΑΣΟΚ -ΝΔ για να δοθούν χρήματα

Όλοι πλέον δεν ζητούν μόνο λόγια, αλλά γραπτές εγγυήσεις αλλιώς η Ελλάδα δεν θα πάρει ούτε ένα ευρώ .

Με το βλέμμα στην Ελλάδα οι εταίροι μας στην Ευρώπη, το ΔΝΤ και η Ουάσινγκτον βλέπουν τις τελευταίες ώρες να πραγματοποιείται ένα απίστευτο παζάρι για το όνομα του πρωθυπουργού της νέας κυβέρνησης και μπροστά σε αυτό το γαΐτανάκι πλέον γίνονται ιδιαίτερα σκληροί με την Ελλάδα.

Η Ευρωζώνη ζητεί από τους Σοσιαλιστές και την δεξιά στην Ελλάδα, οι οποίοι θα σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού, γραπτή δέσμευση ότι θα σεβαστούν τις υποσχέσεις τους για περικοπές στον προϋπολογισμό και μεταρρυθμίσεις πριν από την καταβολή των νέων δανείων, ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Eurogroup.

"Θα ζητήσουμε από τις ελληνικές αρχές να στείλουν μια επιστολή που θα υπογράφεται από τα δύο μεγάλα κόμματα, που θα επαναβεβαιώνει" τη δέσμευση της χώρας να συμμορφωθεί προς τα μέτρα που συμφωνήθηκαν για την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών της χώρας καθώς και το σχέδιο διάσωσης της 27ης Οκτωβρίου, δήλωσε ο Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, κατά το τέλος της συνάντησης του φόρουμ στις Βρυξέλλες.

Η τρόικα πλέον όπως έγινε γνωστό από την Ουάσινγκτον δεν θέτει μόνο σαν προϋπόθεση να εφαρμοστούν όλες οι αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου, αλλά πλέον ζητούν γραπτές εγγυήσεις από τους ηγέτες του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Μπροστά στη διαφαινόμενη αδυναμία για δημιουργία νέας κυβέρνησης, και το Βερολίνο σκληραίνει ακόμα περισσότερο τη στάση του και ζητάει και εκείνο με τη σειρά του γραπτές εγγυήσεις από τα δύο μεγάλα κόμματα.

Την ίδια ώρα,  θέμα γραπτών εγγυήσεων για μεταρρυθμίσεις, από όλα τα πολιτικά κόμματα της Ελλάδας, ως προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, ύψους οκτώ δισεκατομμυρίων Ευρώ, του δανείου προς την Ελλάδα, θέτει η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ, σε δηλώσεις της πριν την έναρξη της αποψινής Συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, όπως μεταδίδει απόψε από τις Βρυξέλλες το Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ).

Η κ. Φέκτερ δηλώνει πεπεισμένη ότι οι υπουργοί Οικονομικών θα ζητήσουν να υποστηριχτεί από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα η πολιτική μεταρρυθμίσεων και να κατατεθεί αυτό και γραπτά και ακόμη να αρχίσουν άμεσα οι μεταρρυθμίσεις και να μην αναμένεται να περάσουν πρώτα οι εκλογές.

"Μόνον αφού έχουμε αυτή τη διασφάλιση από όλες τις πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα, μπορεί να εκταμιευτεί η επόμενη δόση του δανείου", τόνισε χαρακτηριστικά η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών (του συγκυβερνώντος, με τους Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος), σύμφωνα με την αποψινή είδηση του ΑΡΑ από τις Βρυξέλλες.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...