Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Πλήρωναν με πλαστά ευρώ και έπαιρναν ρέστα γνήσια!


plasto 999Σπείρα τριών Αλβανών. Ο ένας 16 ετών!

Κυκλοφορούσαν με κλεμμένο μηχανάκι, διέπρατταν κλοπές και έκαναν αγορές με πλαστά χαρτονομίσματα, εισπράττοντας τα ρέστα σε γνήσιο νόμισμα, τα μέλη μιας συμμορίας Αλβανών που δρούσε τις τελευταίες ημέρες στην Ηλεία.

Η εξάρθρωση της τριμελούς συμμορίας ξεκίνησε όταν αστυνομικοί της ΟΕΠΤΑ εντόπισαν στην Ε.Ο. Πύργου– Κυπαρισσίας ένα ύποπτο μοτοποδήλατο με δυο επιβάτες και του έκαναν σήμα να σταματήσει για έλεγχο. Ο 21χρονος οδηγός, όμως, ανέπτυξε ταχύτητα. Οι αστυνομικοί τους καταδίωξαν, τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν.

Όπως αποδείχθηκε, το μηχανάκι είχε κλαπεί πριν από πέντε ημέρες από τα Λαστέικα Πύργου. Με αυτό κινούντο τα μέλη της σπείρας. Πήγαιναν σε καταστήματα της Ηλείας, αγόραζαν διάφορα είδη μικρής τιμής και πλήρωναν με πλαστά χαρτονομίσματα των 20 ευρώ! Την ημέρα της σύλληψής τους, είχαν εξαπατήσει πέντε καταστηματάρχες. Στην κατοχή των δυο νεαρών Αλβανών βρέθηκαν 343 ευρώ, τέσσερις αποδείξεις λιανικής πώλησης από καταστήματα στα Κρέστενα και δύο κινητά.

Στο σπίτι του 21χρονου, όπου συνελήφθη και ο 24χρονος συνεργός τους, κατασχέθηκαν άλλα δύο κινητά, ένας υπολογιστής, μια φωτογραφική μηχανή, ένα ρολόι, ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος και πολλά χρυσά και ασημένια κοσμήματα που αποτελούν προϊόντα κλοπής και ερευνάται από πού προέρχονται. Βρέθηκαν ακόμη δεκάδες διαρρηκτικά εργαλεία.

Η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί ποιοι τους προμήθευαν τα πλαστά χαρτονομίσματα.
iliapress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...