Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Τίμησαν τους Αγίους προστάτες τους οι Πολύτεκνοι στην Ηλεία

Τίμησαν τους Αγίους προστάτες τους οι Πολύτεκνοι στην Ηλεία

Τη  μνήμη των Προστατών του Αγίων Μαρτύρων Τερεντίου και Νεονίλλης και των επτά τέκνων τους γιόρτασαν χθες, οι Σύλλογοι Πολυτέκνων  Ήλιδας (συγχωνευμένος με τη
Τίμησαν τους Αγίους προστάτες τους οι Πολύτεκνοι στην ΗλείαΓαστούνη)
και Πύργου και περιχώρων. Στην Αμαλιάδα σε μήνυμά του ο Λεωνίδας Μαργαρίτης, πρόεδρων των πολυτέκνων Ήλιδας, Αντιπρόεδρος της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος, σε εκδήλωση του συλλόγου αφού αναφέρθηκε στο ιστορικό της καθιερωμένης ετήσιας γιορτής των πολυτέκνων επισήμανε ότι στα πρόσωπα των Αγίων Μαρτύρων οι πολύτεκνοι με τη γιορτή τους συμβολικά προσωποποιούν και το δικό τους αγώνα.

Στον Πύργο η Θεία Λειτουργία τελέστηκε χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Γερμανού στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου. Πλήθος πολύτεκνων με τα παιδιά τους παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία κατά της διάρκειας της οποίας ο Σεβασμιώτατος χειροτόνησε τον πατήρ Γεώργιο, μέλος επίσης πολύτεκνης οικογένειας.

Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε ο θεολόγος καθηγητής Παύλος Παγκράτης, μέλος του συλλόγου, ο οποίος τόνισε το ρόλο της οικογένειας στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών και τη σύσταση της υγιούς κοινωνίας. Η πρόεδρος του συλλόγου Ελένη Δέλγα καλωσόρισε όλα τα μέλη και μας μίλησε για τις δύσκολες στιγμές που περνάνε οι πολύτεκνες οικογένειες αυτή την περίοδο.

Στο μεταξύ από τις χθεσινές αρχαιρεσίες στο Σύλλογο Πολυτέκνων Ήλιδας, προέκυψε το νέο Δ.Σ. όπου Πρόεδρος εξελέγη ο Λεωνίδας Μαργαρίτης, Αντιπρόεδρος η Χριστίνα Λαζαράκη - Βαρουξή, Γεν. Γραμματέας η Φωτοπούλου Σωτηρία, Ταμίας ο Σαββόπουλος Χρήστος , Μέλη οι Γιαννέλης Παναγιώτης, Πιάκας Σπυρίδων, Νικόλαος Αλεξόπουλος. Στην Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέχτηκαν οι Σταματάτος Κωνσταντίνος, Κλάδη Ευγενία, Αλεξόπουλος Κωνσταντίνος.
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...