Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Πύργος: Κάθειρξή 33 ετών για τον Ρουμάνο "μακελάρη" της Πάτρας στο ΜΟΔ

Το καλοκαίρι του 2010 είχε συνταράξει την τοπική κοινωνία στην Ηλεία και την Αχαΐα, η υπόθεση ενός Ρουμάνου που σε καταδίωξη της Αστυνομίας είχε πυροβολήσει και τραυματίσει
αστυνομικό, είχε θέσει σε ομηρία δύο πολίτες. Ο 36χρονος σήμερα Ρουμάνος, ήταν ύποπτος τότε ως δράστης δεκάδων κλοπών και διαρρήξεων στους δύο νομούς.
Χθες ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης ύστερα από δύο ημέρες στο ακροατήριο, όπου καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 33 ετών, για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της ομηρίας, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας και ακόμα για διακεκριμένες κλοπές. Ακόμα καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης δύο ετών ο Έλληνας συνεργός του από την Ηλεία, που φέρεται να είχε νοικιάσει το διαμέρισμα στην Πάτρα για λογαριασμό του.

Το ιστορικό
Η επιχείρηση ξεκίνησε το απόγευμα της 20ης Ιουλίου,  όταν ομάδα αστυνομικών από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου Ηλείας μαζί με τον Διευθυντή τους, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, έφτασαν στην Πάτρα αναζητώντας τον 35χρονο τότε, Ρουμάνο, ο οποίος ήταν ύποπτος για πολλές ληστείες και κλοπές που είχαν διαπραχθεί σε περιοχές της Ηλείας και της Αχαΐας.

Ο δράστης εντοπίστηκε σε ένα καρτοτηλέφωνο στην οδό Έλληνος Στρατιώτου και όταν ο αστυνομικός του ζήτησε να σταματήσει εκείνος μπήκε στο δρόμο και χρησιμοποιώντας ένα μηχανάκι προσπάθησε να διαφύγει, κάτι το οποίο δεν επιτεύχθηκε αφού λίγα μέτρα παρακάτω το παράτησε,λόγω μηχανικής βλάβης.

Στη συνέχεια επιβιβάστηκε διαδοχικά σε δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, απειλώντας τους οδηγούς αυτών να κινηθούν σύμφωνα με την υπόδειξή του. Ένας  εκ των Ηλείων αστυνομικών καταδίωξε  τον ακούραστο κακοποιό και ενώ πλησίαζε το όχημα  στο οποίο επέβαινε ο καταδιωκόμενος, δέχτηκε απ’ αυτόν 6 σφαίρες, με αποτέλεσμα μία από αυτές να τον χτυπήσει ελαφρώς στο αριστερό πόδι.
Ο εν λόγω αστυνομικός ανταπέδωσε τα πυρά αναγκάζοντας τον 35χρονο να εγκαταλείψει το όχημα και να καταφύγει στο διαμέρισμά του, που βρισκόταν σε μικρή απόσταση από το σημείο εκείνο, αγνοώντας ότι οι Αστυνομικοί το είχαν εκ των προτέρων εντοπίσει.

Αμέσως, ισχυρές Αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν την πολυκατοικία και έλαβαν μέτρα αποκλεισμού ενώ για λόγους ασφαλείας η πολυκατοικία εκκενώθηκε από τους ενοίκους της.
Στη συνέχεια η Α.Δ. Αχαΐας επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον Ρουμάνο χωρίς κανένα αποτέλεσμα μέχρι τις 1:30 τα ξημερώματα, οπότε και αποφασίστηκε η επέμβαση των ΕΚΑΜ.

Έτσι λοιπόν, τη στιγμή που επιχειρούσε η ομάδα ΕΚΑΜ να παραβιάσει την είσοδο του διαμερίσματος  του, το οποίο βρισκόταν στον α΄ όροφο της πολυκατοικίας, ο δράστης κατάφερε να βγει από το παράθυρο του μπάνιου στον φωταγωγό και μέσα από αυτόν έφτασε στον γ΄ όροφο της πολυκατοικίας και από εκεί στην προσπάθειά του να διαφύγει πραγματοποίησε άλμα στον εξώστη της διπλανής πολυκατοικίας, στο οποίο βρισκόντουσαν ήδη Αστυνομικοί της Υ.Α. Πατρών, οι οποίοι δεν είχαν υποπέσει στην αντίληψή του και κατάφεραν να τον συλλάβουν. Στην κατοχή του βρέθηκε ένα πιστόλι, 37 σφαίρες και το χρηματικό ποσό των 6.360 €.
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...