Ηλεία: Ξεκίνησε η σφοδρή κακοκαιρία - Τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Ηλεία: Ξεκίνησε η σφοδρή κακοκαιρία - Τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες
Ραγδαία επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός από το απόγευμα της Τετάρτης 21 Δεκεμβρίου. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες εκδηλώνονται στις περισσότερες περιοχές της Ηλείας.
Στον Πύργο το ύψος βροχόπτωσης ήδη ξεπερνά τα 30 χιλιοστά. Παράλληλα οι άνεμοι στο Ιόνιο φτάνουν τα 8 με 9 μποφόρ. Στο λιμάνι του Κατακόλου καταγράφηκαν νωρίτερα ριπές στα 90 χιλιόμετρα την ώρα (9 μποφόρ), σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Οι ήδη ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέσα στη νύχτα προς την Πέμπτη 22/12 θα ενταθούν περαιτέρω προκαλώντας πολύ ισχυρά και τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα.
Τονίζουμε, όσοι είναι να μετακινηθούν τις νυχτερινές ώρες της Τετάρτης προς την Πέμπτη, να το αποφύγουν καθώς τα φαινόμενα θα είναι επικίνδυνα.
Θα διατηρηθούν για το πρώτο μισό της ημέρας τα ισχυρά φαινόμενα την Πέμπτη με σταδιακή εξασθένηση.
Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειώνονται αρχικά στα πολύ ορεινά του νομού και αργότερα στα 900 με 1.000 μέτρα υψόμετρο και από το απόγευμα πιθανό και λίγο χαμηλότερα. Για το λόγο αυτό όσοι κινηθούν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο από Ηλεία προς Αχαία/Αρκαδία μέσω Λαγκαδίων Αρκαδίας και Λαμπείας να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.
Παρακολουθούμε την εξέλιξη της κακοκαιρίας και θα σας ενημερώνουμε συνεχώς.
Επιμέλεια μετεωρολογικής ενημέρωσης για το ilialive.gr Θεόδωρος Κονδύλης
ilialive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ