Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Βαρυχειμωνιά στα ακίνητα – Έρχεται φοροκαταιγίδα 4 δισ. ευρώ

Τέσσερις φόροι, τριών ετών σε έξι μήνες με... τζίρο 4 δισεκατομμύρια για το κράτος, με λίγα λόγια αυτή θα είναι η επόμενη αφαίμαξη για τον Έλληνα που τολμά να έχει στην κατοχή του ακίνητο.

Από Γενάρη ξεκινούν τα ... μπιλιετάκια από τη Γ.Γ. Πληροφορικών Συστημάτων για το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων του 2009, τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2010 και τον ΦΑΠ του 2011. Θα αποσταλούν σταδιακά, όπως λένε στο υπουργείο Οικονομικών, μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Αν βάλουμε και το χαράτσι μέσω ΔΕΗ οι πολίτες θα... βρεθούν να πηγαίνουν ταμείο μια και δυο φορές το μήνα για να πληρώσουν για το ακίνητό τους (υπάρχει και η δεύτερη δόση για το χαράτσι του 2011 μην το ξεχνάμε) που πλέον είναι... μισιακό με την εφορία.

Η πρώτη παρτίδα εκκαθαριστικών για το ΕΤΑΚ του 2009 θα αποσταλεί πριν κλείσει η ηλεκτρονική πύλη του TAXISnet, όπως αναφέρει η Ημερισία.

Μέχρι στιγμής τουλάχιστον 25.000 εκκαθαριστικά σημειώματα είναι έτοιμα για να ταχυδρομηθούν, ενώ τα υπόλοιπα σημειώματα ΕΤΑΚ του 2009 θα σταλούν και θα εισπραχτούν μετά τις διορθώσεις στο Ε9. Υπολογίζεται ότι χρεωστικά θα είναι 150.000 εκκαθαριστικά και τα έσοδα για τα δημόσια ταμεία εκτιμώνται σε 50 εκατ. ευρώ.

Άνοιξη του 2012 θα ακολουθήσει ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας του 2010. Τα έσοδα υπολογίζονται στα 400 εκατ. ευρώ και για τον αντίστοιχο φόρο του 2011 (πιάνει 600.000 ιδιοκτήτες ακινήτων) τα 600 εκατ. ευρώ.

Από το ενιαίο τέλος ακινήτων τα προσδοκώμενα έσοδα φτάνουν τα 2,9 δισ. ευρώ.
Με λίγα λόγια του χρόνου όσοι είχαν την... ατυχία να έχουν κάποια περιουσία θα πληρώσουν επιπλέον φόρους... 2,5 δισεκατομμύρια!
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...