Έξι φίλοι που άφησαν την Αθήνα και πήραν τα βουνά στο Λουκά Πηνείας


Το είπαν και  το έκαναν! Άφησαν τη Αθήνα και πήραν  τα βουνά. Δεν πρόκειται για κάποιο αστείο, αλλά για μια ομάδα έξι  φίλων, οι οποίοι αποφάσισαν να αφήσουν  τις δουλειές και
τη ζωή τους στη  αγχώδη Αθήνα και να εγκατασταθούν σε ένα χωριό της ορεινής Ηλείας, δίνοντας έτσι την δική τους απάντηση στην οικονομική κρίση αλλά και στους έντονους ρυθμούς των αστικών κέντρων.
Οι έξι φίλοι αποτελούν ζωντανή απόδειξη ότι με σωστή οργάνωση και σχεδιασμό τα όνειρα μπορεί να πραγματοποιηθούν. Συναντήσαμε τέσσερα από τα έξι μέλη της παρέας και μιλήσαμε μαζί τους για την νέα τους ζωή, για την οικονομική κρίση, αλλά και για το λόγο που αποφάσισαν να αφήσουν πίσω τους το κλεινόν άστυ.
Την ώρα που  η κυβέρνηση εξαγγέλλει τα νέα μέτρα λιτότητας και η εξαθλίωση της κοινωνίας είναι πλέον γεγονός ο Γιάννης, η Ράνια, ο Δημήτρης, η Καλλιόπη, ο Τάσος και ο Λεωνίδας δηλώνουν μεν προβληματισμένοι με την οικονομική κατάσταση της χώρας, αλλά γνωρίζουν ότι έχουν μια μεγαλύτερη ασφάλεια από τους υπόλοιπους καθώς εξαρτώνται μόνο από την φύση.
Οι έξι φίλοι πριν από μερικά χρόνια αποφάσισαν να αλλάξουν πορεία στη ζωή τους, να αφήσουν τα άνετα γραφεία τους, να μετακομίσουν στην επαρχία και να ξεκινήσουν μια πιο ανθρώπινη ζωή μακριά από την άχρωμη και αγχώδη ζωή της πόλης.
«Είμαστε  αρκετά προβληματισμένοι και γνωρίζουμε ότι  συνθήκες διαβίωσης  στην πόλη για την  μεγαλύτερη μερίδα πολιτών  είναι πολύ δύσκολη  και θα χειροτερεύσει. Απλώς εμείς εδώ  νιώθουμε πιο ασφαλείς γιατί έχουμε μια  αυτονομία που δεν έχουν οι άλλοι. Θα μας αγγίξει είναι σίγουρο, απλά έχουμε περισσότερες εναλλακτικές που δεν έχουν οι άνθρωποι στα αστικά κέντρα.
Εμείς μπορούμε να καλλιεργήσουμε πράγματα και να ζήσουμε. Μπορούμε να στρέψουμε αλλού το δυναμικό μας και να καλυφτούμε από αυτό, δεν εξαρτόμαστε από κανένα προϊστάμενο» δηλώνει η δικηγόρος της παρέας Ράνια.
ilialive.gr
Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ